Vanja Milidrag: “Oduvek su me inspirisale žene čiji stil neprestano evoluira i koje se ne libe da eksperimentišu”

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

FM42 magazin je porazgovarao sa modnom dizajnerkom Vanjom Milidrag koja stoji iza iJa brenda. Kako je odlučila da dizajnira haljine, šta je inspiriše i kome su namenjene saznajte u nastavku intervjua.

FM42: Kako je nastao iJa brend?
Zainteresovanost za dizajn, vizija i inspiracija su oduvek bili prisutni, medjutim nije bilo pravo vreme, i konačno na nagovor svojih bližnjih to se i desilo.
Često sam dobijala komplimente za komade koje sam dizajnirala za sebe pa me je na neki način to i ohrabrilo da se upustim u dizajniranje haljina za @ija_label.

FM42: U čemu pronalazis inspiraciju?
Inspiraciju nalazim u tkanini, načinu na koji pada ili se savija prema formi siluete. Nekad tkanina odredjuje model, a nekad detalji – kopča, nabor, rese, karner, koji mogu biti osnova čitavog modela.
Često me inspirišu klasični modeli, karakteristični za odredjeno vremensko razdoblje koje dopunim detaljima i krojim na drugačiji nacčn tako da budu prilagodjeni savremenom načinu života.
Nekad me inspirišu mesta i stil života – prepoznatljiv stil oblačenja ljudi koji u njima žive.  Stil kojim bih opisala haljine koje dizajniram je mešavina Sidnejske opuštenosti i Pariske nonšalancije. Oduvek su me inspirisale žene čiji stil neprestano evoluira i koje se ne libe da eksperimentišu oblačenjem i isporobavanjem različitih stilova.

FM42:Kome su namenjeni tvoji modeli?
Modeli haljina koje dizajniram su namenjeni ženama koje vole sebe, vole život i vole da se zabavljaju, i modu ne shvataju previše ozbiljno. Onima koje ne prate trendove, ali znaju da sa samopouzdanjem iznesu ono što im “leži”. Ženama koje se ne spremaju satima za izlazak i koje ne bi žrtvovale udobnost zarad dobrog provoda. Ženama koje vole svakodnevni “nosivi” luksuz – svilu za brunch, opušteno piće sredom uveče, a ne samo za odredjene prilike.

FM42: Kakvi su ti dalji planovi i gde možemo da saznamo više o brendu?
Instagram je trenutno jedini način komunikacije sa klijentima, u planu je i website. Haljine se izradjuju po porudzbini i šiju se po merama, što zahteva više vremena, ali je satisfakcija klijenta znatno veća. Prave se ograničene serije svakog modela, a akcenat je na najfinijim prirodnim materijalima poput svile, lana i pamuka.

FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Umesto poruke čitaocima citiracu Iris Apfel: “Modu možete kupiti, ali stil je nešto što posedujete. Ključ dobrog stila je u učenju o tome ko ste, što zahteva godine. Ne postoji priručnik za stil. To je forma izražavanja i pre svega, stava”.

Fotografija: Marija Timotijević @makamadafaka

Model: Ana Sekulić @cilukes

Makeup: Laura Nikolić @lauranikolic_makeup

Hair: Dalibor Vrtina @dvhclub

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

UZ EUCERIN ZIMA JE SJAJNA!

Uz kupovinu bilo koje Eucerin® anti-age kreme za lice, kao poklon vas očekuje atraktivni neseser sa mini pakovanjima Eucerin® antiage krema za dnevnu i noćnu