Senka Milijaš: Ljubav je za mene vodeća inspiracija života i daje mi pokretačku energiju za sve

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

FM42: Senka, kada ste shvatili da želite da se bavite modnim dizajnom?
Nije se pojavila iznenada već je godinama brižljivo negovana. Iako možda zvuči kao kliše, zaista sam to znala odmalena. “Stilizovala sam i oblačila” prvo lutke, pa sestre, mamu i prijateljice, a potom kako sam odrastala i nisam se zadovoljavala asortimanom odeće na koju sam nailazila, počela sam da osmišljavam modele, igram se sa materijalima i dizajnom i šijem ih kod krojačice. Najveći mi je bio kompliment kada bi moje prijateljice ili poznanice, videvši kreacije na meni, želele da poseduju iste komade i potom ih poručivale u krojačkim salonima.
Nakon višedecenijskog izuzezno dinamičnog privatnog perioda mog života i drugačijih priorieta… osećam da je sada došlo pravo vreme da inspirisana prirodnom ženskom lepotom oživim i ispoljim svoju kreativnost i podelim je i sa ostalim damama koje nisu u mom nabližem krugu,
Želja mi je da prikažem kako je svaka žena lepa na svoj način, da je lepota svakoj ženi data i da se ona kod nekoga nalazi u izrazu, nekoga u pogledu, nekog u stavu i stilu… a da svojim kreacijama doprinesem da ona dododatno dođe do izražaja.

FM42: Gde pronalazite inspiraciju i kome su namenjeni vaši modeli?
Ljubav je za mene vodeća inspiracija života i daje mi pokretačku energiju za sve. Volim ljubav, volim generalno ljude i kada su srećni, a naročito volim kada su žene zadovoljne sobom. Često se dešava da, usled svih uloga koje su nam dodeljene, zanemarimo i zapostavimo svoje potrebe i za tom estetikom, a bilo bi lepo da se stalno podsećamo na njih.
Moja prva kolekcija Urban Chic namenjena je prirodnoj, hrabroj, odvažnoj, zavodljivoj i autentičnoj ženi, koja je spremna da se izdvoji svojom jedinstvenošću stila u odevanju i zasija poput dijamanta. Zato je i neki “highlight” kolekcije: Shine as a diamond. Zavodljivo, senzualno, hrabro, seksi –  sinonimi su kolekciju i verujem da će svaka dama uspeti da pronađe svoj must have među modelima.
Pored modne linije, osmelila sam da uradim i seriju unikatnih višenamenskih broševa “Crystal Magic” koji se mogu nositi na pojasevima, čokerima, rukavima, sakou, pantalonama… zavisi od mašte, želje i potrebe.

FM42: Koje materijale najviše koristite za izradu vaše kolekcije?
Izuzetno volim da eksperimentišem, u smislu da spajam naizgled nespojivo. Trudim se da radim sa što kvalitetnijim materijalima poput najfinije svile, muslina, čipke, satena … od kojih su mahom modeli iz Glam linije Urban Chic kolekcije, dok su Basic komadi uglavnom od likre, pliša, viskoze, pa i pamuk… Insistiramo na kvalitetu pa se stoga trudimo da odabir materijala bude najbolji moguć.
Modeli su romantičnog, glamuroznog ali i urbanog dizajna. Sa njima ste spremni da sednete na ručak sa prijateljicama, ali i za crveni tepih – u zavisnosti od koga kako ih iskombinujete i kojim asesoarima oplemenite.
Ono što je akcenat jesu nežni krojevi i lagani materijali, pre svega ženstveni i koji prate liniju tela. Za one malo smelije, tu su slojevite, lepršave tkanine sa šarenim koloritom koje sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Svi komadi namenjeni su damama različitih modnih stilova, ali.ipak, moram priznati da je kraljica ove kolekcije – haljina.

FM42: Glumicu Kalinu Kovačević možemo da vidimo u vašim modelima. Kako je došlo do te saradnje?  
Kalina i ja smo pre svega dugogodišnje kume i prijateljice, i nije bilo uopšte dileme oko toga koga sam zamišljala kao nosioca moje prve kolekcije.
Ona je, od samog starta, mnogo godina pre nego što se kod mene i rodila želja da izađem u javnost sa dizajnerskim komadima, slobodno mogu reći bila moj – vetar u leđa. Neko ko je prepoznavao potencijal svega onoga što radim, moja bezrezervna podrška, pravi drug.
Mimo toga, Kalina je za mene jedna od najlepših žena koje sam imala priliku da upoznam. Spoj iskonske prirodne lepote i seksepila koji ruši sve pred sobom. Za mene je ona prava lepotica, magnetičnog pogleda i izvajanog tela. Ne postoji komad iz moje kolekcije koji na njoj ne sija poput nebrušenog dijamanta! Zahvalna sam joj na svemu, a najviše na divnom prijateljstvu i njenoj nesebičnoj podršci da ova kampanja bude poput svetskih.

FM42: Kakvi su vam dalji planovi?
Moji planovi, kao i svakom kreativcu, proističu najpre iz vizija, želja i snova. Smatram da je sve što želimo iz sve snage i čista srca, ostvarivo iako je ponekad potrebno vreme i strpljenje.
Izazov je u obilju brendova i među brojnim kolegama koji stvaraju vrhunske komade, biti primećen i drago nam je što ste za nepunih mesec dana izlaska u javnost, kao specijalizovan fashion portal, bili među prvima
Takođe mi je drago što je pristigla nesebična podrška iz fashion industrije od sjajnih kolega koje su već dugo na tržištu poput Borisa Kargotića osnivača Demode Couture-a, ali i Vladimira Nićiforovića ispred brenda Ivica i Majica. To je učinilo da verujem da među dizajnerima nije prisutna sujeta i da postoje divni ljudi koji se raduju tuđim počecima i u najavi uspesima.
Volela bih da Senka Milijaš Atelier bude prepoznat po autentičnosti i kvalitetu, da se žene u našim modelima osećaju jedinstveno, senzualno, zavodljivo ali opet snažno i nesalomivo  i da nam ceo svet bude jedna velika modna pista na kojoj će dame šetati i uživati u sebi i u SM modelima.

Model: Kalina Kovaćević – glumica

Foto: Miša Obradović

Hairstyle: Srna Studio Prostor

MUA: Nena Ilić

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

UZ EUCERIN ZIMA JE SJAJNA!

Uz kupovinu bilo koje Eucerin® anti-age kreme za lice, kao poklon vas očekuje atraktivni neseser sa mini pakovanjima Eucerin® antiage krema za dnevnu i noćnu