Vladan Savić: Glumci su po prirodi duhoviti i sve bi dali za dobar fazon

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

FM42: Trenutno imamo priliku da vas gledamo u seriji Igra sudbine, koja obara sve rekorde gledanosti. Kako ste se pripremali za ulogu?
Poziv na kasting za seriju “Igra sudbine” zatekao me je na obali Jadranskog mora usred leta 2019. Obzirom da mi, glumci, imamo veliki raspust, ja gledam da u tom periodu što više vremena provedem van Beograda. Kako Englezi kažu “holly days”, tako su za mene ti dani sveti i prepuštam se potpunom hedonizmu, puneći baterije istrošene prethodnom sezonom … Elem, taj poziv me je zatekao prilično debelog, pa je prva priprema bila u rigoroznoj dijeti. Još uvek izgledam kabasto, a možete misliti da još nisam otišao na tu dijetu, teško da bih stao u kadar. Zatim sam imao oko mesec dana da se upoznam sa likom Ivana kojeg igram i promislim na koji način da ga kreiram. MIslim da sam “ušao u kožu” tog naivnog dobrice i vidim po reakcijama da se širokom gledatorijumu baš dopada taj ofucani mačor sa idejom mladosti u srcu.

FM42: Kakva atmosfera vlada na setu?
Radio sam u raznim kolektivima, stalni sam član Pozorišta na Terazijama već 30 godina i u mojoj karijeri bio sam član mnogih ekipa, gluma je, uglavnom, kolektivna umetnost. Neslaganje sa ponekim kolegom, nedajbože animuzitet ili neki nerešini odnosi mogu da bude veoma otežavajuća okolnost za naš posao. Potpuni je fenomen (pored ostalih fenomnena koje prate ovu seriju), da se mi, glumci serije “Igra sudbine”, fenomenalno slažemo i da nismo imali nikakvih razmirica za godinu i po dana skoro svakodnevnog i celodnevnog kontakta, a sa nekim članovima ekipe sam postao i pravi prijatelj, što je retko u ovom mom uzrastu.

FM42: Da li pamtite neku posebnu anegdotu sa snimanja?
Glumci su po prirodi duhoviti i sve bi dali za dobar fazon. Bilo da se radi o bezobraznoj rimi na repliku kolege usred kadra, po cenu prekida snimanja istog, ili udruživanja radi sluđivanja žrtve koje može trajati i ceo dan dok se ne sažalimo nad rastrojstvom kolege, uglavnog mlađeg… Koje god anegdote da sam se setio dok vam dajem ovaj intervju, svaka bi izašla iz okvira elementarne pristojnosti.

FM42: Pored snimanja serije, aktivni ste i u pozorištu. Na čemu trenutno radite?
9.oktobra u mom matičnom pozorištu premijerno je izveden veliki mjuzikl “Sa druge strane jastuka”, kreiran na prelepim pesmama Momčila Bajagića Bajage, u kojem igram jednu značajnu ulogu. Trenutno pripremam dve pozorišne predstave… Prva je pod radnim naslovom “Sobica od terase” ili “Ko kaže da ne može”, sa dragom koleginicom Sandrom Bugarski, koju publika zna najviše kao Pančetu iz serije “Igra Sudbine”. U ovoj predstavi potpisujem tekst, režiju i glavnu mušku ulogu i njena premijera se može očekivati početkom februara 2021. u Akademiji 28. Druga je “Čovek sa četiri noge” u režiji Marka Jovičića Dimija, koja će se, takođe, izvoditi u Akademiji 28.

FM42:Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Čuvajte se, po svaku cenu ostanite zdravi, i kad prođe ova pošast idite što više u pozorište. Ne postoji bolji provod za manje para, a često je i besplatno!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara