Nevena Šarčević: Nekad moje oči plaču bez suza

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

FM42: Nevena, trenutno imam priliku da te gledamo u seriji Urgentni centar, kako si se pripremala za ulogu?
Vrlo odgovorno i uživala sam u tom procesu rada a onda, sam dobila i savršenog partnera koji je upotpunio taj moj rad i napravili smo odličan odnos što je publika i prepoznala. Upravo u vremenu kada je zanimanje lekara aktuelno shodno situaciji kojoj svedočimo, namestilo mi se da dobijem ulogu doktorke,kažu da mi karakterni likovi stoje a ja opet ne mislim tako nego da od svake uloge koja mi se ponudi mogu da napravim nešto kao i dobar poslastičar razne torte ali tačno je to da svako ima svoj određeni specijalitet.

 

FM42: Šta ti još pored glume okupira pažnju?
Radim kastinge na daljinu za strano tržište što zahteva potpunu predanost iako se radi od kuće, zatim svi moji projekti vezani za selekciju na festivalu, te sam kroz taj posao upoznala pola evrpskih reditelja i produkcija što se može smatrati plusom. Koristim vreme da završim jedan film koji pišem i monodramu jer su upravo naši poslovi online poslovi zgodni za ovu neman koja se pojavila. Iskreirala sam jednu kolekciju filmskih haljina koje blagovremeno želim da izbacim. Kreativnost kroz inspiraciju nam daje dah života. Predajem film na Akademiji.

FM42: Da li se i dalje baviš modelingom?
Poslednji fotoshooting sam imala letos. Jedna fotografija sa mnom od Đorđa Čolakovića -princeza jeseni dobila je i nagradu na beogradskom takmičenju. Kada me zovu drugi fotografi i upoznaju, vide da nisam ni mršava ni previsoka ali da imam taj xd faktor i zanat fotomodela kao i profesionalnost koja donosi na kraju odličnu fotografiju. Meni na primer, ne moraju da pričaju, okreni se, ispravi se, radimo sad iz donjeg rakursa, uvek dajem više predloga u radu, u pokretima i tzv. poziranju. Slika govori više od reči. Nekad moje oči plaču bez suza.

FM42: Primetili smo da se u poslednje vreme slikaš sa klaperom?
Da li je to tvoj manir? Svako ima svoj zvuk života, moj je taj, najdraži kada čujem dob klapera, ono akcija i negde taj predmet obeležava moj život.


FM42: Da li ti je rad na fesivalu oduzimao vreme pa si tek sad počela ponovo da se pojavljuješ u domaćim serijama?
Da, jako puno sam putovala tamo-vamo, sa puno ljudi sam sastančila u inostranstvu, sa dosta poznatih svetskih reditelja i imena evropske produkcije pravila poslove, takođe, dosta popratnih poslova kroz sve to. Niko me ne sprečava da glumim i uradim 10 dana seta. Svako može da me zove i ponudi ulogu, ja ću se stvoriti možda ne baš kao Anđelina Džoli sa helikopterom jer još nisam dostigla taj status ali svakako mogu da radim baš kao što i sad radim ove dve nove srpske serije, jednu savremenu ulogu a drugu iz epohe.

FM42: Prevela si knjigu, da li je lakše glumiti ili prevoditi?
Glumiti.

FM42: Koju ulogu priželjkuješ?
Volela bih Romkinju da igram, kao i istorijske ličnosti jer smatram da je to veliki zadatak oživeti i opravdati određeni lik.

 

FM42: Koji bi proizvod volela da reklamiraš kao glumica?
Kafu! Mislim da ću se pretvoriti u našu kafu. Mene vežu za italijanski espresso ali totalno pogrešno jer ja ne mogu bez naše kafe čak i na putovanja nosim a kada probaju ono što ja pijem, ne mogu da veruju ali mi smo autentični po mnogo čemu  pa i po kuvanju tzv.turske kafe na srpski način.

FM42: Koji sport najviše voliš?
Jazz balet mi najviše prija, ne volim teretane. Sada mi je sve uskraćeno pa brzo hodam svaki dan po sat vremena.

FM42: Kako se snalaziš u vreme korne, da li ti se način života skroz promenio?
Apsolutno! Sve je otežano i nikome nije lako. Mada, naša zanimanja, kao što sam rekla imaju ponekad i dobar introvertni momenat koji nam služi za koncentraciju, meditaciju, ulepšavanje i negu, za online poslove, za online kastinge. Kao što smo videli kroz istoriju, u doba velikih nedaća, veliki gradovi najpre, glavni nisu pogodni za život toliko koliko manja mesta i upravo se dešava ono što opovrgava nametnut stav da je samo glavni grad dobar za život, ne, baš sad ne, manja mesta su bolja da se održi kondicija i ukoliko neko ima vikendicu ili rodnu kuću s dvorištem, to je zaista, pravo bogastvo. Okolnosti čine ono što je najbolje u datom trenutku a mi smo to naučili na Akademiji. Shodno obavezama, gledam da se sklonim u rodnu kuću i uradim na daljinu sve poslove. Smatram da su takvi potezi pametni. Ničeg nisam željna kada dođe vreme putovaću opet.

FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Želim svim čitaocima FM42 srećnu Novu godinu i Božićne praznike! Da održe duh i rade na sebi i sačuvaju zdravlje jer ništa nije vrednije od toga jer se sve može nadoknaditi.

Naslovna fotografija Adam Radosavljević

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara