Veliki intervju sa Jasminkom i Majom iz lyrapharm-a

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

FM42: Kako je sve počelo, kako ste se upoznale?

Maja: Počelo je sve prije nepunih pet godina, kad sam ja bila u potrazi za osobom koja bi mi pomogla u proizvodnji prirodne kozmetike. Tada sam imala ideju i već razvijene i gotove krute sapune, kreme i maslace za tijelo i trebalo je to postaviti na viši i ozbiljniji nivo. Moj dnevni posao je rad u farmaceutskoj industriji trebao mi je netko s kim ću cijelu ideju realizirati, jer vremenski nisam mogla sama sve stizati. Tu je moja kolegica i naša zajednička prijateljica Tanja Kajfež odigrala ključnu ulogu i upoznala nas. Sve ostalo je priča koja traje i sad.

Jasminka: taj period prije nekih pet godina je bio prijeloman kod mene. Ja sam mjesec dana prije nego smo se upoznale dala otkaz u produkciji i postala samohrana nezaposlena majka. Potraga za poslom je trajala i naša zajednička prijateljica nas je spojila. Kako nas je ona poznavala dugi niz godina, smatrala je da bi se mogle nadopuniti – i tako je i bilo.

FM42:  Da li je bilo teško prelomiti i zapoočeti vlastit biznis?

Maja: Teško je uvijek prelomiti i započeti svoj biznis. U današnje vrijeme potrebno je za takav poduhvat imati hrabrosti, podršku, financijsku mogućnost, znanje, volju i želju. Nikad niste dovoljno spremni za takvo nešto. Uvijek ćete se boriti s vjetrenjačama birokracije. Nije bila lagana odluka i nije bio lak put do trena kad sam mogla reći – ok…sad sam postavila firmu, pratim sve propise i znam kuda idem. Puno je tu muke i odlučnosti i želje za stabilnim nogama svog biznisa. Ako pogledam sada unazad bila sam poprilično hrabra, jer tu je bilo trenutaka kad sam mislila – e ovaj zid neću proći….. a na kraju sam uspjela!

Jasminka: Ja se nisam morala boriti kao Maja s takvim teškim odlukama, no samo praćenje svih regulativa, zakona i svega što se moralo ispuniti je bio jedan veliki zadatak. Puno stvari se trebalo otkrivati u samom hodu. Puno je bilo zatvorenih vrata u smislu da ljudi vam ne žele pomoći. No zato smo čudom nailazili na pojedince koji su nas usmjeravali kroz cijeli labirint administracije i neizmjerno im hvala na tome. To su u tom trenu bili slučajni kontakti u ustanovama koji su nam dana jako dragi prijatelji. Neke ljudske priče su tu odigrale veliku ulogu.

FM42:  Kako su tekle pripreme, s obzirom da nekada i samo otvaranje firme zna uzeti puno vremena u prikupljanju same dokumentacije. Da li vam je to bio najteži korak do vašeg sadašnjeg uspeha?

Maja: Nije bilo priprema. Sve sam rješavala u hodu. Stepenica po stepenica. Znalo se dogoditi da u periodu sređivanja dokumentacije dođe do izmjena u zakonu ili pravilnicima- pa hajde ponovo… Iskreno da, u cijeloj ovoj priči dokumentacija i sva ta birokracija je bila najveći ring i fajt.

Jasminka: Ja ću se složiti sa svim što je Maja rekla. Mislim da je papirologija testiranje izdržljivosti!

FM42: Ko vam je bio najveća podrška i koje trenutke ćete pamtiti u samom procesu stvaranja ove divne i inspirativne priče?

Maja: Najveća podrška su uvijek bili obitelj i prijatelji na prvom mjestu. Tu mislim da obje možemo izdvojiti  jednu gospođu koja nas je u biti vodila kroz cijeli proces registracije i dobivanja dozvola, a nije nas u biti nikad prije upoznala. To je ona ljudska priča na koju naiđete eto slučajno ili možda višom silom! I tu je međusobna podrška, jer bez nje ne bi bilo ništa izvedivo kako privatno tako i poslovno. Kad ste žena, majka i pri tome sama, tu je potrebno nekad podmetnuti međusobno leđa.

Jasminka: Apsolutno da! Ta žena je svaki korak nam polako objasnila. Nećemo ju imenovati, ali znamo da je ona TA! Bilo je trenutaka kad sam doslovno se rasplakala na telefon, a ona je rekla, ma joj sve bu ok, ovako to ide…. I eto- prošli smo sve: Ona je jedan jako svijetli trenutak! Konačno sam ju upoznala uživo prošli Božić- jako emotivan trenutak.

Međusobna podrška nas kao majki i kao Lyra ekipe!

FM42:  Koji vam je omiljeni proizvod iz vaše palete ?

Maja: Deo krema! I naravno kruti sapun koji se radi po recepturi moje none tu je moja sentimentalna veza.

Jasminka: Deo krema! – moje prvorođeno u Najfinijim sapunima. 😊

FM42:  Gde možemo pronaći vaše proizvode i da li su oni potpuno na prirodnoj bazi?

Maja: Naše proizvode možete naći diljem Hrvatske, kako u malim trgovinama, tako u velikim trgovačkim lancima. Zato smo na našoj web stranici napravili popis po gradovima kako bi svi mogli u svojoj blizini pronaći našu ponudu. I polako se širimo van granica, za sada smo dostupni u Austriji, a uskoro i Velikoj Britaniji.

Jasminka: Ima nas po cijeloj Hrvatskoj. A lagano krećemo i izvan granica.

FM42: Šta nam preporučujete za ove hladnije dane koji nam dolaze?

Maja: Hladniji dani iziskuju zaštitu kože, zato usne zaštitite Najfinijim balzamima, ruke našim novim Najfinijim kremama za ruke, lice hidratantnim Najfinijim kremama a tijelo Najfinijim losionima i maslacima koji su izuzetno hranjivi.

Jasminka: slažem se s Majinim izborom- samo bi dodala- deo kreme- one vole sva godišnja doba.

FM42:  Ko sve može koriistiti vaše proizvode?

Maja: Naše proizvode mogu koristiti svi od 9 do 99 godina. Muškarci i žene podjednako i ravnopravno 😊

Jasminka: Svi koji vole najfiniju njegu tijela od 9-99 godina.

FM42: Poruka za naše čitatelje fashionmag42 magazina

Maja i Jasminka: Poštujte prirodu i okoliš. Koristite Najfiniju paletu proizvoda za njegu cijelog tijela i naravno Budite njegovani i sretni!

Više informacija na https://lyrapharm.hr/

FOTO: MATEJ PALUH

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara