Ivana Vorguca: Budite uporni, istrajni, željni novih znanja i volite ono što radite

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

FM42: Iako smo idalje u jeku pandemije korona virusom, tvoja saradnja sa ELLE magazinom, predstavljanje kolekcije na Perwoll Fashion Week-u je uspela da izbije u prvi plan. Kako je došlo do saradnje i kako su tekle pripreme za kolekciju koju si nedavno prikazala?
ELLE naslovna strana je saradnja koja se desila na moje ogromno oduševljenje. Inspiracija za dizajn dzempera usko je povezana sa samom lokacijom na kojoj je bilo zakazano snimanje – u pitanju je čudo prirode – Đavolja varoš. Nadam se da sam uspela da opravdam očekivanja kako samog uredništva i ELLE tima, tako i samih čitalaca i poštovalaca ELLE magazina.


Kolekcija koju sam predstavila na 47 Belgrade Perwoll Fashion Week-u, je kao koncept potpuno odvojena od dzempera koji se našao na naslovnoj strani ELLE-a, iako se njihova izrada odvijala u istom vremenskom periodu. Inspiracija za kolekciju “Koraci i Putokazi” došla je tokom karantina, nekoliko meseci pre.


Pripreme su tekle od jutra do mraka, uz pomoć tima ljudi koji su dali sve od sebe da kolekcija bude uspešna.Organizacija Belgrade Fashion Week-a na čelu sa Nenadom Radujevćem, moji saradnici: Cvita Barisić, Sladjana Ivantić Vicentić, Frizerski Centar Hairlovers, Davane, Mima Fischer,Valter shoes i naravno modeli koji su nosili samu reviju ali bili pristutni i na samim probama tokom procesa izrade kolekcije: Isidor Srdić, Igor Ivanović, Jo James, Anastasija Despotović i Marta Subotić. Njima dugujem veliko hvala.

FM42: Znamo da su tvoji modeli dizajnirani kako za muškarce tako i žene.  Gde si pronašla inspiraciju?
Inspiracija za kolekciju predstvalja vizuelni doživljaj ljudske potrebe da se kreće, napreduje i stvara. Nekada je to jedan korak, nekada je pređen ceo put. Koraci, putevi, linije. Vreme koje prolazi i ono koje dolazi. Sekund, minut, sat.Trajanje. Razgovor, signal, eho.Linija aviona – trag. Pririoda, zemljani put, oblik, ljudski korak. Nebo i zemlja. Linija spajanja. Povratak prirodi. Sve su to segmenti koji cine celinu ove kolekcije za jesen/zimu 2020/21.

FM42: Sta ti je sada u planu?
Dok ovo pišem, vunica u bojama iz kolekcije već je spremna i zajedno sa iglama za pletenje čeka da počnem da štrikam nove modele. Skice i šabloni su na radnom stolu, oni su mi uvek vodilja i bez njih ne započinjem rad. Plan je da se od mini kolekcije naprave novi modeli koji su i dalje vezani za osnovnu inspiraciju kolekcije i koji će na taj način proširiti priču prikazanu na reviji.

FM42: Gde možemo da saznamo više o tvom brendu?
Svi zainteresovani mogu da se informišu na mom instagram profilu vorguca_clothing. Tu sam na raspolaganju za sva dodatna pitanja. A do kraja godine je u pripremi i sajt, pa se nadam da će i on ugledati svetlost dana.

FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Budite uporni, istrajni, željni novih znanja i volite ono što radite. Okružite sebe pravim timom, a pre svega nikada ne zaboravite da je najbitnije da budemo dobri ljudi. Svakoga dana.

FOTO: Djordje Tomić i Dragana Hero

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara