Nataša Jovičić: Kroz bavljenje redizajnom sam izgradila prepoznatljiv stil u primenjenoj umetnosti

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

FM42 magazin je razgovarao sa Natašom Jovičić, dizajnerkom brenda Lutkart, koja nam je otkrila kako izgleda proces proizvodnje, u čemu pronalazi inspiraciju i kome su njeni modeli namenjeni.

FM42: Kada i kako je nastao brend Lutkart?
Brend je nastao 2011. godine, čemu prethodi duži period traganja za likovnim izrazom u različitim granama umetnosti kao što su vajanje i tkanje. Kroz bavljenje redizajnom sam izgradila prepoznatljiv stil u primenjenoj umetnosti.

FM42: Koji vam je najzanimljiviji deo proizvodnje?
Ne bih mogla da se tek tako opredelim za neki poseban deo kao manje ili više zanimljiv. Volim da proces proizvođenja proživljavam kao celinu, gde se podjednako dajem za svaki momenat; od biranja materijala, preko samog dizajna, pronalaženja modela, do traženja lokacije i fotografisanja (koje sam preuzela na sebe u poslednje vreme).

FM42: U čemu pronalazite inspiraciju?
U modi ’50-tih i starim filmovima, Holivudu, putovanjima, specifičnim ljudima i ženama, kosmosu energiji, vibraciji, nepoznatom, nevidljivom i beskrajnom. U susretu retro dizajna i mistične zavodljivosti.

FM42: Kome su namenjeni vaši modeli?
Neću preterati ako kažem da su moji modeli namenjeni svima, u smislu lepote različitosti. Tako je i ciljna grupa prilično komotno određena: od osoba različitih interesovanja i profila, do onih različite građe. Što se poslednjih tiče, u najavi je „plus size” kolekcija.

FM42: Nedavno ste predstavili novu kolekciju haljina. Kakvi su utisci u okruženju?
Ljudi su kao po pravilu oduševljeni smelošću i autentičnošću Lutkart brenda. Spoj nespojivog je u ovoj oblasti dizajna veoma zahvalan princip; lako se prepoznaju oni koji drže do sebe, do spontanosti i otvorenosti ka eksperimentu.

FM42: Gde možemo da saznamo više o brendu?
Do sledećeg viđanja pratite nas na društvenim mrežama Instagram i Facebook.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts