PODRŠKA FAKULTETIMA: SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA „DOŽIVI ITALIJU KROZ UMETNOST“ U ORGANIZACIJI BRENDA „BIRRA MORETTI“

PODRŠKA FAKULTETIMA: SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA „DOŽIVI ITALIJU KROZ UMETNOST“ U ORGANIZACIJI BRENDA „BIRRA MORETTI“

Autor najboljeg rada usavršava obrazovanje u Italiji!

Autentično italijansko pivo, Birra Moretti, organizuje izložbu „Doživi Italiju kroz umetnost“ za mlade umetnike iz Srbije, na kojoj će autor najboljeg rada dobiti ekskluzivnu mogućnost da usavrši obrazovanje u Italiji. Događaj predstavlja deo projekta podrške studentima umetničkih fakulteta i promocije njihovog stvaralaštva koje Birra Moretti sprovodi drugu godinu zaredom u našoj zemlji. Izložba je svečano otvorena 5. juna u Galeriji „Štab“, a trajaće sve do 11. juna, a potom slede izložbe u Nišu od 20. do 25.06 i Novom Sadu od 13. do 18.06.

Najbolji rad će izabrati stručni žiri, ali i šira javnost putem glasanja na zvaničnom sajtu Birra Moretti. Postavka je svojevrsno svedočanstvo interesantnog putovanja u Firencu na kojem su autori izložbe, u organizaciji italijanskog brenda, bili početkom godine. Tom prilikom su studenti Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu i Fakulteta umetnosti u Nišu, kao i Akademije umetnosti u Novom Sadu koji učestvuju u nadmetanju za najbolje umetničko delo, imali priliku da inspiraciju pronađu u četvorodnevnom boravku u glavnom gradu Toskane.

Obišli su brojne znamenitosti, među kojima se ističe muzej Ufici koji slovi za centar italijanske kulture i jedan od 20 najboljih muzeja na svetu. Putovanje je upotpunilo poznanstvo sa renomiranom umetnicom Silvijom Logi od koje su imali priliku da uče na umetničkoj radionici. Svoje iskustvo pretočili su zatim u umetničke radove koji su pokazani javnosti u jednoj od najposećenijih galerija u Beogradu.

Za sve ljubitelje umetnosti ulaz na izložbu je besplatan, a posetioci će moći da uživaju u delima koja su tu da slave umetnost, ali i očuvaju tradiciju piva Birra Moretti, koje datira još od 1859. godine.

Čast nam je što sarađujemo sa mladim i kreativnim ljudima iz naše zemlje, koji stvaraju umetnost i čine naše okruženje lepšim mestom za život. Već drugu godinu zaredom trudimo se da ih podržimo u tom stvaralaštvu i pomognemo im da unapređuju svoj kreativni potencijal.

Organizacija likovnog konkursa je u skladu sa tom željom, jer nastojimo da na ovaj način promovišemo umetničko izražavanje studenata, i time je usklađujemo sa jednom od osnovnih vrednosti brenda Birra Moretti, a to je autentičnost. Kao rezultat, sa zadovoljstvom predstavljamo izložbu koja prikazuje briljantnost njihovih talenata, a svakog ko je u prilici pozivamo da je poseti i uživa u ovim delima“, izjavila je Tamara Pajević, direktorka marketinga kompanije Heineken Srbija.

Prepoznavši kvalitet i važnost projekta, inicijativi se priključila Ambasada Italije u Beogradu, čiji će predstavnik, direktor Italijanskog kulturnog instituta u Beogradu, Roberto Ćinkota, biti član specijalno odabranog žirija. U izboru pobednika ove izložbe pridružio se i David Laufer, vlasnik i umetnički direktor galerije Laufer Art. Glasanje za najbolji rad traje od 29. maja sve do 02. jula i omogućeno je i na zvaničnom sajtu Birra Moretti, kako bi javnost u našoj zemlji takođe dobila priliku da bira i ocenjuje radove.

Na svečanom otvaranju izložbe, svi prisutni su imali priliku da uživaju uz prepoznatljivu italijansku muziku, i u autentičnom umetničkom ambijentu koji im je priredio Birra Moretti. Izložba u Beogradu trajaće od 5. do 11.juna, zatim slede izložbe u Nišu od 20. do 25.06 i Novom Sadu od 13. do 18.06.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Svečanim otvaranjem počeo 52. FEST

Dodelom nagrade Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti reditelju Želimiru Žilniku, 23. februara 2024, u prepunoj Velikoj sali MTS Dvorane, svečano je otvoren 52.