Search
Close this search box.

Ponta Lopud film festival x Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud

Ponta Lopud film festival x Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud:
Ognjen Glavonić prvi rezident

Ponta Lopud film festival objavljuje rezultate konkursa koji je otvoren 21.03.2023. u saradnji s programom Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud u cilju pružanja podrške mladim regionalnim filmskim profesionalcima, sudionicima dosadašnjih izdanja Ponta Lopud festivala, u njihovom daljnjem profesionalnom napretku.

U okviru programa Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud izabrani sudionici dobivaju jedinstvenu priliku u tišini i ljepoti otoka Lopuda u potpunosti se usredotočiti na rad na svojim

novim filmskim projektima.

Srpski reditelj Ognjen Glavonić, sudionik prvog izdanja Ponta Lopud festivala 2021., izabran je kao prvi rezident koji će četiri sedmice (u jesen 2023.) boraviti u rezidenciji za umjetnike na otoku Lopudu, gdje će raditi na razvoju novog dugometražnog filma. Tročlano povjerenstvo iz svijeta filmske industrije izabralo je redatelja Ognjena Glavonića na temelju kvalitete njegovog novog projekta U SENCI ROGOVA. Projekt je podržao i Filmski centar Srbije, jedan od partnera Ponta Lopud festivala.

U SENCI ROGOVA – sinopsis

Srednjoškolac Vuk, metalac iz malog banatskog sela, pokušava snimiti album sa svojim black metal bendom i održati klimavo prijateljstvo s najboljim prijateljem Igorom. Kroz razne avanture

i probleme koji ih prate zajedno uče kako se izboriti s bijesom, nedoumicama, strahovima, ali i predrasudama i osudama sredine u kojoj žive – zajednice koja skriva duboke tajne.

Ponta Lopud filmski festival nova je forma malog filmskog festivala i kreativnog huba koji spaja kreativce regionalne filmske industrije i na jednom mjestu nudi priliku za stjecanje znanja, kreativne susrete, razmjenu iskustava i poslovno umrežavanje. Majstorski tečajevi i predavanja vrhunskih svjetskih filmskih profesionalaca, opušteni filmski razgovori i projekcije filmskih

klasika osmišljeni su prvenstveno kao nadahnuće i podrška razvoju novih filmskih talenata i projekata u regiji.

Ponta Lopud festival raspisuje konkurs za sudjelovanje u programu Rezidencija za umjetnike Zaklade Lopud dva puta godišnje, a sljedeći konkurs bit će otvoren tokom održavanja ovogodišnjeg izdanja festivala u junu 2023. godine (20. – 24. juna 2023.).

Sve novosti i informacije o Ponta Lopud festivalu dostupne su na službenoj mrežnoj stranici festivala  www.pontalopud.hr  te putem društvenih mreža.

Naslovna fotografija: Ognjen Glavonić, photo John Pavlish

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts