Nove herojske priče – dodeljena priznanja Herojima 2022.

Nove herojske priče – dodeljena priznanja Herojima 2022.

Pravi heroji su oni koji imaju hrabrosti, solidarnosti i snage da dobrobit sugrađana uvek stave ispred sopstvene

8. jun 2022. godine – Na završnoj svečanosti konkursa “Oni su heroji” proglašeno je i predstavljeno 10 pojedinaca koji su se u 2022. godini posebno istakli svojim nesebičnim delima. Na konkurs, koji već treću godinu za redom organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, pristigao je veliki broj priča heroja koje su predložili njihovi sugrađani, prijatelji i saradnici.

Konkurs ”Oni su Heroji” pokrenut je sa ciljem da se prepoznaju i nagrade pojedinci koji su pokazali nesebičnu energiju i posvećenost zajednici, a svojim dobrim delima su primeri čovekoljublja i solidarnosti. O tome koliko u Srbiji ima heroja koji čine dobra dela za svoju zajednicu svedoči i veliki broj pristiglih prijava. U takmičarskom delu konkursa našle su se 172 prijave, i za njih je tokom mesec dana glasalo više od 150.000 ljudi iz svih gradova Srbije.

Odabrani Heroji nagrađeni su poklonima kompanija koje su se priključile inicijativi – Fudbalski savez Srbije, Beo ZOO vrt, Lidl, Nestle, Bambi, Koka-Kola Srbija i DM, a glavnu nagradu ove godine dodeljuje EU za turizam i kulturno nasleđe, u vidu vaučera za dvodnevni izlet kroz Istočnu Srbiju.
Ambasador Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Emanuele Žiofre

Ambasador Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Emanuele Žiofre

„Sloboda i solidarnost su ključne vrednosti EU i osnov svakog društva, a naši heroji su to pokazali kroz svoj rad – u sportu, obrazovanju, zaštiti životne sredine, dobrobiti životinja, promociji inkluzivnosti, kroz lični primer. Uvek postoji potreba za zajedništvom, a mi još jednom pokazujemo da cenimo duh herojstva i njihovo nesebično zalaganje za dobrobit zajednice. Niko im nije tražio, a oni su postigli izvanredne stvari – jer su osećali da je to potrebno. Hvala odabranim herojima, ali i svim drugima koji su učestvovali na konkursu, od njih svi treba da učimo“, izjavio je ambasador Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Emanuele Žiofre.

Marija Rajčić, ovogodišnja pobednica konkursa ”Oni su Heroji”

Pravi heroji su oni koji imaju hrabrosti, solidarnosti i snage da uvek dobrobit svojih sugrađana stave ispred sopstvene, čak i kada je najteže. Svaki heroj zaslužuje da se njegova priča daleko čuje. O odabranim Herojima i njihovim herojskim delima možete pročitati na sajtu www.onisuheroji.rs.

Heroji 2022:

Marija Rajčić, Kučevo

Jova Ristić, Vranje

Tatjana Obradović, Čačak

Katarina Kočić, Starčevo

Aleksandra Marić, Apatin

Anita Petrović, Niš

Suzana Božanić, Kovin

Branka Kovačević, Beograd

Mina Gavrilov, Novi Sad

Gordana Petrović, Novi Pazar

Svim učesnicima se zahvaljujemo na interesovanju i slanju velikog broja prijava, hvala na više od 150 hiljada glasova, a posebno se zahvaljujemo herojima koji su bili velika pomoć i podrška ljudima u svom okruženju.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts