Njujorčanin Elis Osvalt svoju knjigu o Nikoli Tesli promovise u ADA MALLu

Knjiga Tesline reči autora Elisa Osvalta koristi citate pronalazača koji su pronađeni u do tada neistraženim intervjuima datim pre 100 godina, a koje su objavili ugledni američki časopisi i novine.

Ovo je debitantsko delo, a Elis Osvalt je sopstveni izdavač i menadžer koji živi i radi u Njujorku. Knjiga je pisana u obliku drame i u njoj se ukrštaju mnogi žanrovi. U velikoj meri štivo je dopunjeno manje poznatim, ali lako proverljivim citatima Nikole Tesle.

Elis Osvalt najavljuje svoju srpsku turneju i svoju novu poziciju potpredsednika Tesline naučne fondacije iz Filadelfije (TNF), kao i saradnju sa Nikolom Lončarem, i misiju da ovu knjigu unese u škole širom sveta bez ikakvih troškova za nastavnike i studente. Misija TNF jeste da se sav obrazovni materijal za Tesla klubove po svetu daje besplatno, a Elis se priključio ovom projektu.

Ellis-Oswalt

U okviru svoje srpske turneje, u ponedeljak 26. septembra od 18 časova na trećem spratu Ada Malla održaće se književno veče sa Elisom Osvaltom. Autor će upriličiti govor pod nazivom „Nikola Tesla: Decenije mudrosti iz njegovih intervjua i članaka u Američkim novinama i časopisima.” Autor će potpisivati primerke knjiga, u cilju promovisanja svoje misije poklanjanja knjige školama širom sveta. Ovo je njegova prva poseta Srbiji, te ističe svoje veliko uzbuđenje povodom toga.

U toku druženja posetioci će moći da prisustvuju i učestvuju u određenim eksperimentima povezanim sa delom Nikole Tesle. Specijalni gost promocije biće 14-godišnji Bojan Mikulić koji će o rubikovih kocaka praviti lik poznatog srpskog naučnika Nikole Tesle.

Pozivamo vas da 26.9. dođete u Ada Mall i kroz nesvakidašnju priču i primere doživite jednog od najvećih pronalazača svih vremena.

Podrška događaju su Tesla Science Foundation USA i srpska kompanija Pertini toys.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Iskoristi ovo leto maksimalno uz NIVEA SUN

Uz kreativnu uličnu umetnost, urbanu muziku i kulinarske specijalitete s potpisom zvezde Masterchefa – Tihomira Krkleca, na lokaciji Garden Breweryja u Zagrebu, predstavili smo novitete

ZAVRŠEN TREĆI MEĐUNARODNI FESTIVAL SOLA

Izvođenjem predstave “Peto godišnje doba” i “Dnevnik Huligana” Olge Pango i Vasila Zafircheva sinoć je svečano u Studentskom kulturnom centru Beograd završen Treći međunarodni Festival