FFM PODKAST UŽIVO NA RE:CONNECT FESTIVALU U PANČEVU

Drugi deo programa Re:connect festivala, donosi nam poznatu Ffm platformu i podkast uživo, u subotu, 24. septembra na Tamiškom keju, kod Svilare od 18 časova.

Tema ovog programa je “Umetnost i kultura u službi održivosti”.

Ffm je platforma za promociju i razgovor o održivom razvoju. Kroz različite formate (događaje, predavanja, podkast, društvene medije…) nastoji da edukuje širu zajednicu o zaštiti životne sredine i razvije alate koji će građanima u Srbiji olakšati praktikovanje ekoloških navika. Dunja Jovanović je direktorka Ffm platforme, a za subotu najavljuje:

’’Pričaćamo o modi, ali ne u kontkestu trendova, revija ili dizajnera već o posledicama brze mode (fast fashion) – poslovanja modne industrije koje prozivodi ogromne količine ekološkog zagađenja, o uticaju marketinga na naše kupovne navike – odnosno o hiperkonzumerizmu, kao i o lažnom zelenom marketingu koji maltene svi veliki modni brendovi danas plasiraju s idejom da zarade, promovišući se kao održivi.’’

Ffm podkast će na Re:connect festivalu sa svojim gostima otvoriti temu o održivoj modi, kao pandanu brzoj modi koja je danas aktuelna i tome kako modna industrija ima potencijal da prevaziđe sve ove probleme i postane zaista održiva – da poštuje ekološke i etičke standarde.
Razgovor je uvod za film River Blue (19 časova) koji prikazuje kako proizvodnja odeće utiče na zagađenje voda (moda je odgovorna za čak 20% globalnog industrijskog zagađenja voda). Na podkastu će govoriti Nataša Gligorijević, direktorka Centra za održivi razvoj Srbije i Nenad Radujević, generalni menadžer Beogradske nedelje mode.

Pre Ffm podkasta, posetioce Re:connect festivala očekuje mini bazar, tokom kojeg će lokalna udruženja predstaviti proizvode i inicijative usmerene ka poboljšanju života lokalnog stanovništva, buđenju ekološke svesti, kao i očuvanju tradicije regiona.

Festival se završava koncertom pančevačkog benda Buč Kesidi, koji počinje u 21 čas.

Svi programi Re:connect festivala su besplatni, potrebno je samo da rezervišete kartu putem linka: RE:CONNECT ULAZNICE.

Drugi deo Re:connect festivala, u organizaciji kompanije CWP, a uz podršku Grada Pančeva donosi uzbudljiv program, koji za cilj ima predstavljanje umetničkih projekata kojima je bitna tema zaštita životne sredine. CWP je jedan od vodećih nezavisnih proizvođača zelene struje, čija je misija očuvanje i poboljšanje životne sredine za sadašnje i buduće generacije, kroz razvoj projekata koji uspešno ubrzavaju energetsku tranziciju.

Festival Re:connect predstavlja i platformu za osnaživanje lokalnih ekoloških i društveno angažovanih udruženja i organizacija.

Pratite Instagram profil @cwp_reconnect za sve informacije.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Svečanim otvaranjem počeo 52. FEST

Dodelom nagrade Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti reditelju Želimiru Žilniku, 23. februara 2024, u prepunoj Velikoj sali MTS Dvorane, svečano je otvoren 52.