Nevena Lečić: Inspiraciju nalazim najčešće tako što razmišljam šta mi treba

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events
FM42: Nevena, kako ste odlučili da dizajnirate torbe?
Ideja je došla spontano…jako sam teško nalazila torbe u maloprodaji koje mi se dopadaju i koje su kvalitetne. Rešila sam da napravim sebi torbu koju sam zamišljala, a zatim sam rešila da ih napravim nekoliko i tako je nastao moj mali brend Neven Manufaktura.
Neven Manufaktura Belt bag
Fotografija Alex Dmitrovic
Odelo Ciel Officiel
Model Nevena Lečić
FM42: Kako izgleda proces izrade?
Sam proces izrade počinje od izrade mustri koje su neophodne dalji rad. One se izrađuju po uzoru na tehničke skice, zatim se radi priprema u materijalu koji dalje prolazi obično još nekoliko operacija, a šivenje najčešće dolazi pred kraj. Nakon što je proizvod gotov, sledi nešto što mi kožari zovemo “fazoniranje”, a to znači potucavanje, glancanje i slično.
Neven Manufaktura Minnie
Fotografija Alex Dmitrovic
Odelo Ciel Officiel
Model Nevena Lečić
FM42: Koje materijale najviše koristite?
Uglavnom sve izrađujem od prirodne kože. Trudim se da biram najbolje što mogu da pronađem na tržištu. Ukoliko proizvode od kože čuvate kako treba mogu Vam trajati jako dugo. Za postavu najčešće koristim pliš i to crvene boje. Želim da kada se otvori Neven Manufaktura torba svakom unese malo radosti i živosti tog dana.

Neven Manufaktura Belt bag
Fotografija Alex Dmitrovic
Odelo Ciel Officiel
Model Miona Marković
FM42: U čemu pronalazite inspiraciju?
Inspiraciju nalazim najčešće tako što razmišljam šta mi “treba”. Kažu da svako vreme ima svoje breme. Danas nam je potrebno da strpamo ceo život u jednu torbu, a opet nam je neophodno da neke stvari nosimo tik uz telo i na dohvat ruke. Tako se u meni stvori potreba da napravim proizvode za raznorazne potrebe ili odevne kombinacije kao što je na primer “Neven Tote” torba koja je lagana, a nikad puna ili “Neven Belt bag” koja se nosi oko struka.

Neven Manufaktura Minnie, Belt bag i Doctor/Tote bag
Fotografija Alex Dmitrovic
Odelo Ciel Officiel
Model Miona Marković

FM42: Gde možemo da saznamo više o vašem brendu?
O Neven Manufaktura brendu se možete informisati na sajtu, odnosno web shop-u nevenmanufaktura.com ili preko IG stranice @neven_manufaktura

Tu mi možete pisati u DM-u i pitati šta god Vas zanima. Neven Manufaktura torbe se mogu izraditi i u Vašoj omiljenoj boji i sa Vašim inicijalima, a sve se to može dogovoriti putem mejla ili u direktnoj poruci preko instagram stranice.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara