Mina Radovanović: Uvek sam prvo primećivala estetiku i dizajn, toliko lepote u doživljaju mode različitih kultura i naroda

FM42: Mina, kada si odlucila da pokreneš modni brend?
Odluka je doneta još u ranom detinjstvu kada su mi lutke i barbike bili modeli u omiljenoj igri crtanja i dizajniranja odeće. Nikad zaboravljena, samo privremeno odložena, dok sam karijeru gradila putujući svetom kao Spa Manager na prekookeanskim brodovima. Sa svakog putovanja vraćala sam sa pregršt novih ideja tako primenljivih i na polju mode. Uvek sam prvo primećivala estetiku i dizajn, toliko lepote u doživljaju mode različitih kultura i naroda. Osim vizije i ljubavi, nedostajalo je malo odvažnosti i hrabrost za konkretne korake koje sam konačno napravila u martu ove godine.

FM42: Sta ti je bila inspiracija da napraviš baš ovakve modele?
Lakoća i jednostavnost uvek prisutna i živa na ulicama Italije, Amerike, i ostalih zemalja. Inspiraciju nalazim u običnim ženama, moda, stil, estetika u svakoj prilici. Neverovatna kombinacija i igra više stilova, kada od previše naprave simple a od simple fashionable.

FM42: Koje materijale najviše koristiš?
Za sada se igram i upoznajem sa likrom i susrećem sa puno izazova na tom putu- od različitih vrsta, preko ograničene ponude kod nas, do poteškoća u nalaženju saradnika u procesu proizvodnje. Jako sam zadovoljna svojim timom od kojih dosta ucim, svi modeli su nam Custom Made te daje mogućnost našim klijentima savršeno skrojen model bas po njihovim merama.

FM42: Kome je brend namenjen?
Brend je namenjen svim ženama bez obzira na godine. Sve dok je slobodna i  smela, kreativna i radoznala, toliko je mogucnosti za igru – uz visoke potpetice, patike, čizme ili papuče, oversize sakoe, odela.. Malo mašte i lični pečat za stilizovanje na njen svojstven način.

FM42: Gde možemo da saznamo više o tvojim modelima i kakvi su ti planovi u daljem periodu?
Sve informacije o aktuelnoj ponudi možete dobiti preko naše Instagram stranice @formidablebymina ili svratiti u Jevremovu 25 i probati izložene modele. Planovi su da se brend vidi i van granica naš zemlje, postoje ponude koje trenutno razmatramo i pažljivo pravimo naredne korake. Paralelno sa plasiranjem modnog brenda vodim beauty salon, te je spajanje koncepta lepote i mode velika želja i inspiracija za godine koje dolaze.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

FM42 MAGAZIN

On Key

Related Posts

FashionMag42 vam predstavlja Styx

FM42: Jelena, kada ste odlučili da dizajnirate natik i zašto baš ime Styx? Pre dve godine sam počela sa izradom nakita kao dodatnim poslom.U međuvremenu