KLAVIRSKI TRIO CORDA PREMIJERNO U BEOGRADU!

Klavirski trio CORDA premijerno u Beogradu!

Una Stanić, Nemanja Stanković i Vladimir Milošević predstavljaju novi trio – Corda

Velika dvorana Kolarčeve zadužbine

30. novembar 2023. u 20.00

Istaknuti srpski muzičari, Una Stanić (violina), Nemanja Stanković (violončelo) i Vladimir Milošević (klavir) održaće koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, 30. novembra u 20h. Ovo troje umetnika 2022. godine osnovali su klavirski trio „Corda“, sa namerom da publici pruže autentično tumačenje dela pisanih za klavirski trio, kao i da svojom zajedničkom saradnjom obogate savremenu muzičku scenu i vrate kamernu muziku u fokus slušalaca.

Članovi klavirskog trija „Corda“ dobro su poznati beogradskoj publici, te je tako Una Stanić pre nepunih mesec dana nastupila na „Bemus“-u, izvodeći Bahov Koncert za dve violine sa slavnim Najdželom Kenedijem. Takođe je u oktobru nastupila i kao solistkinja sa Kragujevačkim simfonijskim orkestrom na festivalu „Oktoh“. Na poziv Stefana Milenkovića, ove godine nastupila je na festivalu „Blisko“ u Novom Sadu. Na istom festivalu publici se predstavio i Nemanja Stanković, koji ove sezone beleži nastupe i na festivalima „Betovenfest Bon“ u Nemačkoj i „Platonov Arts Festival“ u Rusiji. Miljenik beogradske publike, pijanista Vladimir Milošević, vraća se na scenu Kolarca nakon zapaženih nastupa u Nemačkoj, Australiji i Americi.

Corda by Misha Obradovic

Na programu koncerta klavirskog trija „Corda“ su dela Gabrijela Forea, Dmitrija Šostakoviča, Sergeja Rahmanjinova, Feliksa Mendelsona, kao i Klavirski trio „Tronožac“, domaćeg kompozitora Ivana Brkljačića, koji će ovom prilikom biti premijerno izveden.

Ulaznice za koncert su u prodaji na biletarnici Kolačeve zadužbine. Koncert klavirskog trija „Corda“ podržao je Sekretarijat za kulturu Grada Beograda.

Naslovna foto: Milan Babic

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

NOVE TENDENCIJE ’60

Izložba “Nove tendencije ’60” predstavlja svojevrstan omaž umetničkoj sceni u Italiji šezdesetih godina prošlog veka. U fokusu su tri izložbe: “Gencay, Brtka, Franchini” održana u