Bojana Bjelić: Celo detinjstvo sam provela u radionici, uz mašine i torbe, tako da nije bilo mnogo nedoumica čime ću se baviti u budućnosti

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

FM42:Dizajneri se najčešće odlučuju da stvaraju odeću, zbog čega ste se vi opredelili za aksesoar? Da li je tome predhodila porodična tradicija?
Zanatstvo je porodična tradicija već četiri generacije. Celo detinjstvo sam provela u radionici, uz mašine i torbe, tako da nije bilo mnogo nedoumica čime ću se baviti u budućnosti.

FM42: Koje materijale najčešće koristite?
Koristimo uglavnom veštačku (vegan) kožu jer ja lično nisam zagovornik upotrebe kože i krzna životinja u modnoj industriji. Smatram da je poslednjih godina tehnologija proizvodnje veštačkih materijala toliko napredovala, da se njihov kvalitet i izdržljivost mogu meriti sa najkvalitetnijim kožama. Ali u našem lokalu u Nišu imamo i galanteriju od prirodne kože, jer ipak mnoge žene ne dele moje mišljenje.

FM42: Kako izgleda proces izrade Bianco bag?
Polazna tačka procesa je naravno ideja. Bilo da se radi o potpuno novom modelu ili o modifikaciji postojećeg, zamisao dobija svoju formu na papiru. Sledeći korak je izrada šablona. To je posao našeg iskusnog modelara. Po tim šablonima se kroji prvi primerak koji retko kada bude i finalna verzija. U procesu,osim krojača, učestvuju i šteperi i manuelni izradjivači. Zaista je potrebno mnogo truda i strpljenja kako bi torba dobila idealnu formu i proporciju.

FM42: Gde vaše torbe mogu da se kupe?
Radionica i lokal se nalaze u Nišu, u Leskovcu takodje imamo lokal. U Beogradu je naš asortiman izložen u designer shop-u “Terazije 5”. Postoji i mogućnost kupovine online preko naših stranica na Instagramu i Facebook-u (@bianco_bags).

FM42: Da li imate omiljeni model, koji je po vama uvek must have?
Po mom misljenju je to model Mia koji izradjujemo u dve veličine. Vanvremenski dizajn ravnih linija i dekorativni štepovi nikada ne izlaze iz mode.

FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Nikada ne možete previše brinuti o detaljima. Mnogo žena smatra da detalji kao što su torba i ostali delovi aksesoara nisu bitni, ali naprotiv, upravo su oni ogledalo stila.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara