Search
Close this search box.

Fashionmag42 intervju: Antea Sertić

Fashionmag42 magazin je imao priliku da uradi intervju sa mladom makeup artististicom Anteom Sertić, koja nam je otkrila svoje uzore i kada je shvatiila da želi da postane makeup artist.

MAG42: Kada si shvatila da želis da budeš makeup artist?
Kao mala, uvijek me privlačilo šminkanje,moda i sve obuhvatno dobar i dotjeran izgled. Sa šminkanjem sam počela još kao mala i pratilo me cijeli život. Osoba sam koja uvijek voli da drži do sebe i volim izgledati otmjeno i dotjerano. Tad sam shvatila da je šminka moja strast i da sam talentirana i kvalificirana da se mogu baviti ovim poslom.

makeup artist Antea Sertić

MAG42: Ko su bili tvoji uzori?
Moji uzori najviše potječu sa YouTubea. Jedan od njih je ikonični Jeffree Star koji mi je inspiracija od prvog videa kojeg sam ikad pogledala, naravno ne samo zbog njegovog talenta nego i mindseta s kojim on pristupa poslu i ustrajnosti da je iz ničega izgradio carstvo. Naravno tu je i Mario Dedivanović kojeg je suvišno spominjati jer je to ikona svijeta šminke.

Dizajner: Ivica Skoko Makeup: Antea Sertić

MAG42: Da li si imala priliku da saradjujes sa nekom poznatom osobom?
Od poznatih osoba saradjivala sam sa modnim dizajnerom Ivicom Skokom, šminkala modele za njegovu reviju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

MAG42: Postoje li neki svetski šminkeri čiji način rada ceniš?
Konkretno ne postoji samo jedna osoba. Volim da pratim sve i iz svakog vizažista uzimam neke tehnike koje mi se najviše sviđaju i ukomponiram to u svoj rad. Mislim da je važno da se prate svi ljudi iz industrije kao naravno i trendovi.

MAG42: Približava nam se proleće, koji makeup look bi nam preporučila?
Proljeće je samo po sebi vrlo nježna sezona kada nam dolazi toplije i vedrije vrijeme, preporučam da šminka prati sezonu i da bude vrlo prozračna i glowy koža, sjajne i nježne usne te minimalne oči.

Foto: Privatna arhiva

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts