Danijela Božić: Pažljivo biram materijale sa kojima izradjujem osmišljenu kolekciju

FM42: Kako je izgledala priprema kolekcije venčanica koju si prikazala na sajmu venčanja u Beogradu?
Kada pripremam novu kolekciju rukovodim se trenutnim emocijama, inspiracijom koja me tada vodi i svakako svetskim trendovima kolorita i forme u nekom mom stilu, deo je mene i moje vizije, sto sveukupno daje dizajnerski pečat. Trudim se da uvek budem inovativna i drugačija, da se ne ponavljam, mada neke forme su večne i treba ih samo prilagoditi vremenu i modi kroz koju prolazimo. Sa druge strane neke forme pak treba ostaviti u duhu tradicije našeg naroda što je danas izuzetno cenjeno i značajno u celom svetu. Kroz kulturu, arhitekturu i mnogo drugih činilaca čuvamo kulturno nasleđe kao što to rade svi veliki centri mode.
U samim počecima bavljenja modom, moram priznati da venčanice nisu bile u fokusu niti mi je bilo inspirativnosamo razmišljanje na temu venčanja ali čovek se menja, raste i normalno je da nisam ista sada i pre deset godina i da sam inspirisana za stvaranje novim momentima koji me vode kroz život. To je čak neophodno za nas kreativce , da ispitujemo granice i da iste pomeramo. Pre par godina razmišljajuci o venčanici kao haljini u drugačijoj formi, odelu ili kombinezonu..počela je da se razvija ideja kako bi mogla jos da izgleda ta bela, odvažna, elegantna, sofisticirana stvar za najlepši i nekom najznačajniji dan u životu. Od tada, a kako su najavljivali veoma značajni i uticajni modni svetski mediji, moja kolekcija venčanica bila je propraćena naslovima “Danijela Božić je promenila izgled venčanice” i “Nešto  više od bele haljine sa Danijelom Božić” što me je inspirisalo za dalje stvaranje upravo ovakvih kolekcija.
Inspirisana ženom u njenom najnežnijem i najženstvenijem izdanju ispunjena emocijama ljubavi, lepote, nežnosti, moja vizija oslikava se u novoj kolekciji venčanica zaproleće/leto 2020.

FM42: Koje materijale si koristila pri izradi?
Pažljivo biram materijale sa kojima izradjujem osmišljenu kolekciju. Vodim računa o njihovom kvalitetu i održivosti, biram upravo ono što bih i sama nosila.
Kolekcija je izradjena od finih I lepršavih materijala, satena, svile, čipke sa dodacima kristalnih perlica kao i pliša i finog veštačkog krzna u formi pelerine. Akcenat je na ženskim ramenima koja su istaknuta da suptilno zavode.

FM42: Kako po tebi treba da izgleda jedna mlada?
Žena koja je nosi treba da se oseća zaista posebno kao u filmu koji bi sama režirala i da sija svim svojim bićem, kako spolja tako i iznutra, „upakovana“ u odabranu haljinu kompatibilna sa njenom energijom. Tada zrači punim sjajem. Žena može da izgleda prelepo u beloj princes venčanici sa dugim šlepom i još dužim velom a isto tako može da izgleda šik i odvažno u belom ili šampanj modernom odelu sa plaštom preko jednog ramena. U crvenoj pufnastojprozračnoj varijanti kao i crno beloj ukoliko karakter žene koja je nosi, ambijent i drugi činioci upotpunjuju celokupan događaj, što nije retkost više u svetu mode kada su venčanice u pitanju. Dugogodišnji rad sa klijentkinjama za koje su rađene haljine po meri, razvile su još mnoge ideje i inspirisale me da radim i za one snažne i nežne, hrabre i smerne žene.Iskustvo je dragoceno u svemu za dalji razvoj i pokretač je večito novih ideja. Biti drugačiji jeste zahtevno ali je upečatljivije.

Glumica Iva Štrljić pozira ispred objektiva fotografa Miloša Delića.

FM42: Šta očekujes od sajma?
Kada uložite emocije i trud u rad naravno da su očekivanja velika ali realna sam kada je u pitanju tržište Srbije ili inostrano tržište, shodno tome se i rade kolekcije. Očekujem svakako nove klijente, saradnje i iskustva koja su za dalji razvoj i stvaranje neprocenjiva.

FM42: Gde možemo da saznamo više o tvojim kolekcijama?
Sve što sam do sada radila može se pratiti na sajtu www.danijelabozic.me.uk, kao i na društvenim  mrežama; Fb/Danijela Bozic DB Atelier, insta/danijelabozic.db i linkedin/Danijela Bozic kao i na prodajnim mestima u Srbiji i Švajcarskoj.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts