Milena Lasić: Inspiracija mi je sve što se dešava oko mene

FM42: Milena, otvorili ste treću samostalnu izložbu kolaža “Vreme obezglavljenih” u hotelu “Saint ten”, u Beogradu. Kakvi su vaši utisci?
Jako sam zadovoljna kako je prošla treća samostalna izložba. Izložila sam svojih dvanaest kolaža. Svaki kolaž nosio je poruku ,kao i sam naziv izložbe čije je ime “Vreme obezglavljenih” . Ovoga puta trudila sam se da kroz svoju umetnost pošaljem poruku i svoje mišljenje o današnjem trenutku u kom živimo. Umetnost i služi tome da bude osvrt na stvarnost i po mogućnosti tu stvarnost i popravi.

FM42: Koliko se ova izložba razlikuje od predhodne dve?
Izložba se razlikuje od predhodnih u toliko što je poruka sada na nekom globalnom nivou. Prva izložba se zvala “Kraljevstvo moje mašte” i to već govori da su ta dela bila malo ličnija i konkretno su dočarala moju maštu. Druga izložba se zvala “Osvetli mrak” . Tada mi je ideja bila da pošaljem malo svetla i lepote kroz svoje radove i osvetlim mračni trenutak. A u trećoj izložbi sam dopustila sebi kao umetniku da budem potpuno realna i dočaram “vreme obezglavljenih” kroz moje radove.

FM42: Šta vas inspiriše dok radite?
Inspiriše me život. Inspiriše me ljubav ,ljudi koje volim ,moji snovi. Inspiracija mi je sve što se dešava oko mene.

FM42: Koliko vam je važna podrška porodice i okoline?
Jako mi je važna podrška mojih najbližih. Oni su tu da mi kažu iskreno mišljenje. Oni su tu da me podrže. Kada je sam rad u pitanju ,nerado primam sugestije ,ne zato što mislim da ja znam najbolje,već zato što ova vrsta umetnosti se stvara iz duše ,a moja duša je samo moja i jedino ona na pravi način može da iznese i prenese sve moje emocije ,misli i  snove na papir.

Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Poruka za sve čitaoce je da se okrenu sebi ,da na pravi način vole i budu voljeni. Pošto se bliže novogodišnji i božićni praznici poželela bih svima sve najbolje u novoj 2020. godini.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Fashionmag42 intervju: Vanja Juranić

Fashionmag42 magazin je imao priliku porazgovarati sa rediteljkom Vanjom Juranić koja je privukla veliku pažnju sa filmom ‘Samo kad se smijem’ . Otkrila nam je

Nova Superhero kolekcija slavi ljubav!

Prava ljubav se lako nosi uz novu Superhero kolekciju! Mastercard i NURDOR predstavljaju četvrtu Superhero kolekciju inspirisanu ljubavlju koju potpisuje muzičar Kendi, a sav prihod