Search
Close this search box.

Milena Lasić: Inspiracija mi je sve što se dešava oko mene

FM42: Milena, otvorili ste treću samostalnu izložbu kolaža “Vreme obezglavljenih” u hotelu “Saint ten”, u Beogradu. Kakvi su vaši utisci?
Jako sam zadovoljna kako je prošla treća samostalna izložba. Izložila sam svojih dvanaest kolaža. Svaki kolaž nosio je poruku ,kao i sam naziv izložbe čije je ime “Vreme obezglavljenih” . Ovoga puta trudila sam se da kroz svoju umetnost pošaljem poruku i svoje mišljenje o današnjem trenutku u kom živimo. Umetnost i služi tome da bude osvrt na stvarnost i po mogućnosti tu stvarnost i popravi.

FM42: Koliko se ova izložba razlikuje od predhodne dve?
Izložba se razlikuje od predhodnih u toliko što je poruka sada na nekom globalnom nivou. Prva izložba se zvala “Kraljevstvo moje mašte” i to već govori da su ta dela bila malo ličnija i konkretno su dočarala moju maštu. Druga izložba se zvala “Osvetli mrak” . Tada mi je ideja bila da pošaljem malo svetla i lepote kroz svoje radove i osvetlim mračni trenutak. A u trećoj izložbi sam dopustila sebi kao umetniku da budem potpuno realna i dočaram “vreme obezglavljenih” kroz moje radove.

FM42: Šta vas inspiriše dok radite?
Inspiriše me život. Inspiriše me ljubav ,ljudi koje volim ,moji snovi. Inspiracija mi je sve što se dešava oko mene.

FM42: Koliko vam je važna podrška porodice i okoline?
Jako mi je važna podrška mojih najbližih. Oni su tu da mi kažu iskreno mišljenje. Oni su tu da me podrže. Kada je sam rad u pitanju ,nerado primam sugestije ,ne zato što mislim da ja znam najbolje,već zato što ova vrsta umetnosti se stvara iz duše ,a moja duša je samo moja i jedino ona na pravi način može da iznese i prenese sve moje emocije ,misli i  snove na papir.

Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Poruka za sve čitaoce je da se okrenu sebi ,da na pravi način vole i budu voljeni. Pošto se bliže novogodišnji i božićni praznici poželela bih svima sve najbolje u novoj 2020. godini.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts