Search
Close this search box.

Mina Ćirić: Meraki je namenjen smelim ženama koje su sigurne u sebe

FM42: Mina, po treći put organizuješ Meraki event. Kako i kada je nastao?
Meraki je nastao sredinom marta,tačnije tada se rodila ideja koja još uvek nije imala svoje ime,kao ni pravac u kojem će ići. Vremenom i pričom sa kolegama,prijateljima i porodicom o svojoj ideji sam polako sklapala kockice i rešila da događaj bude zakazan za 23.04.2019 u restoranu Homa , s obzirom da je to restoran mog supruga, samim tim je postojala olakšica jer imam mesto na kojem ću okupiti dizajnere. Ime Meraki je došlo spontano, ono je grčkog porekla i služi kao izraz za bavljenje nečim u šta unosite ljubav, dušu i kreativnost. Od tada Meraki i ja živimo ljubav.

FM42: Stojiš iza brenda Meraki clothes. Kome je namenjen?
Meraki je namenjen smelim ženama koje su sigurne u sebe.Ženama koje vole da oblače udobnu , ali u isto vreme i  efektnu garderobu. Meraki clothes je nastao nakon ideje da Meraki događaj okupi naše dizajnere u vidu njihove promocije i predstavljanja publici. Želela sam da za prvi event obučem biciklističke, međutim na našem tržištu nisam mogla da nađem kvalitet istih ,sama likra je bila providna ili kroj nije odgovarao. Tako  odlazim u proizvodnju , nabavljam italijansku likru i krećemo sa šivenjem.

FM42: U čemu pronalaziš inspiraciju dok radiš na liniji sportske odeće?
Iskreno,moj cilj je da Meraki clothes u nekom periodu ode u širem pravcu,ali za sad je on nazovimo  brend sporstke opreme,mada ga naše žene uklapaju uz sakoe, džempere, tunike, itd.Složićete se da je Meraki clothes i za odlazak na sporstke aktivnosti ali i za neko super okupljanje sa prijateljima,ili slavlje?
Da se vratim na pitanje, inspiraciju nalazim svuda,najčešće su to priroda, boje, oblici ,revije, modna okupljanja, filmovi, muzički spotovi, a onda i Instagram, Pinterest, društvene mreže jednom rečju.

 

FM42: Gde možemo više da se informišemo o brendu?
O samom brendu kao i događaju se možete informisati na našem Instagram, kao i Facebook profilu @_merakievent ,@meraki.clothes__

FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Hvala Vam što ste odvojili vremena da Vas upoznam sa svojim radom, nadam se da se vidimo 24.Decembra u restoranu Homa, Dorćol na Meraki događaju  od 18-22h.

FOTO: Tanja Bažalac

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts