Search
Close this search box.

Danica Arsić: Mokoš je ženski modni glas koji mase slušaju, koji posebne razumeju, a one jedinstvene žive

FM42: Kada ste odlučili da se bavite modnim dizajnom?
Negde kad zaista sebi postavim to pitanje kao najprikladniji odgovor čini mi se “još kao dete”. Oduvek sam radije sama stvarala svoje odevne kombinacije nego birala nešto što nudi tržište. Od marame top, od jeansa šorc, od čarapa razne vrste aksesoara, od metar I po cvetnog materijala maturska haljina, od paperjaste čipke iz “skupe” pozamanterije venčanica I evo me gde sam.

FM42:Šta vas inspiriše u procesu izrade kolekcije?
Oblici, od geometrijskih do prirodnih, a uskladjeni sa pre svega ženskim telom. Nakon oblika emocije, nežnosti, ljubav, snaga, prgavost… Ali sve to, odakle god pošli, završava sa ženama kao neprikosnovenim izvorom inspiracije. Njihovim životnim rešenjima, emocijama koje one nose, rezultatima koje postižu, borbama koje su izvojevale.

FM42: Koje materijale najviše koristite?
Ja sam valjda od onih koje veruju da od svakog materijala može i treba da se stvori nešto, nešto korisno i lepo iz ugla jedne od nas. Tako da ne favorizujem maiterijale globalno. Trenutno sam se zakačila kada je kolekcija kaputa u pitanju za vunu, kašmir i kamilju dlaku. Kad su vecernji odevni predmeti u pitanju sve se vise uhvatim u maštanju i razradi modela od brokatnih varijacija. Ako je podpitanje koji materijal lično favorizujem, onda svil., Poistovecujem se sa svilom u pogledu neprekidne neznosti prema onome kome sam bliska, a izuzetne odvažnosti i  upornosti da ostanem posebna i jedina.

FM42: Kome su namenjeni vaši modeli i gde možemo da saznamo više o brendu?
Mokoš Fashion sve svoje kolekcije i modele posvećuje najpre ženama. Mokoš je ženski modni glas koji mase slušaju, koji posebne razumeju, a one jedinstvene žive. Stil koji se prati krišom, ponos koji nema cenu, hrabrost koja je odvažna i strpljiva. Mokoš je stena klesana bezbrojnim dodirima svile i paperja. Mokoš je priroda zene. Mokoš je vreme od nastanka sofisticiranosti do večnosti tradicije. Mokoš je ti i ti si Mokoš. Zažmuri, zamisli i ponesi.

Više o samom brendu možete istražiti na našem zvaničnom instagram profilu @Mokos_Fashion kao  i na sajtu www.mokos.rs.

FM42: Kakvi su vam dalji planovi?
Imamo sjajne ideje o Matching jesenjoj kolekciji i vredno radimo na tome. Dodatno smo učesnici Serbia Fashion Weeka u oktobru u Novom Sadu. Bićemo deo Design Concept Store-a u Delti od prvog oktobra do polovine januara, tako da, radno i kreativno na dalje. Radimo na tome da ostanemo ovako lepo prihvaćeni I da nastavimo sa Mokoš vizijom.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts