Search
Close this search box.

Danijela Božić: Pažljivo biram materijale sa kojima izradjujem osmišljenu kolekciju

FM42: Kako je izgledala priprema kolekcije venčanica koju si prikazala na sajmu venčanja u Beogradu?
Kada pripremam novu kolekciju rukovodim se trenutnim emocijama, inspiracijom koja me tada vodi i svakako svetskim trendovima kolorita i forme u nekom mom stilu, deo je mene i moje vizije, sto sveukupno daje dizajnerski pečat. Trudim se da uvek budem inovativna i drugačija, da se ne ponavljam, mada neke forme su večne i treba ih samo prilagoditi vremenu i modi kroz koju prolazimo. Sa druge strane neke forme pak treba ostaviti u duhu tradicije našeg naroda što je danas izuzetno cenjeno i značajno u celom svetu. Kroz kulturu, arhitekturu i mnogo drugih činilaca čuvamo kulturno nasleđe kao što to rade svi veliki centri mode.
U samim počecima bavljenja modom, moram priznati da venčanice nisu bile u fokusu niti mi je bilo inspirativnosamo razmišljanje na temu venčanja ali čovek se menja, raste i normalno je da nisam ista sada i pre deset godina i da sam inspirisana za stvaranje novim momentima koji me vode kroz život. To je čak neophodno za nas kreativce , da ispitujemo granice i da iste pomeramo. Pre par godina razmišljajuci o venčanici kao haljini u drugačijoj formi, odelu ili kombinezonu..počela je da se razvija ideja kako bi mogla jos da izgleda ta bela, odvažna, elegantna, sofisticirana stvar za najlepši i nekom najznačajniji dan u životu. Od tada, a kako su najavljivali veoma značajni i uticajni modni svetski mediji, moja kolekcija venčanica bila je propraćena naslovima “Danijela Božić je promenila izgled venčanice” i “Nešto  više od bele haljine sa Danijelom Božić” što me je inspirisalo za dalje stvaranje upravo ovakvih kolekcija.
Inspirisana ženom u njenom najnežnijem i najženstvenijem izdanju ispunjena emocijama ljubavi, lepote, nežnosti, moja vizija oslikava se u novoj kolekciji venčanica zaproleće/leto 2020.

FM42: Koje materijale si koristila pri izradi?
Pažljivo biram materijale sa kojima izradjujem osmišljenu kolekciju. Vodim računa o njihovom kvalitetu i održivosti, biram upravo ono što bih i sama nosila.
Kolekcija je izradjena od finih I lepršavih materijala, satena, svile, čipke sa dodacima kristalnih perlica kao i pliša i finog veštačkog krzna u formi pelerine. Akcenat je na ženskim ramenima koja su istaknuta da suptilno zavode.

FM42: Kako po tebi treba da izgleda jedna mlada?
Žena koja je nosi treba da se oseća zaista posebno kao u filmu koji bi sama režirala i da sija svim svojim bićem, kako spolja tako i iznutra, „upakovana“ u odabranu haljinu kompatibilna sa njenom energijom. Tada zrači punim sjajem. Žena može da izgleda prelepo u beloj princes venčanici sa dugim šlepom i još dužim velom a isto tako može da izgleda šik i odvažno u belom ili šampanj modernom odelu sa plaštom preko jednog ramena. U crvenoj pufnastojprozračnoj varijanti kao i crno beloj ukoliko karakter žene koja je nosi, ambijent i drugi činioci upotpunjuju celokupan događaj, što nije retkost više u svetu mode kada su venčanice u pitanju. Dugogodišnji rad sa klijentkinjama za koje su rađene haljine po meri, razvile su još mnoge ideje i inspirisale me da radim i za one snažne i nežne, hrabre i smerne žene.Iskustvo je dragoceno u svemu za dalji razvoj i pokretač je večito novih ideja. Biti drugačiji jeste zahtevno ali je upečatljivije.

Glumica Iva Štrljić pozira ispred objektiva fotografa Miloša Delića.

FM42: Šta očekujes od sajma?
Kada uložite emocije i trud u rad naravno da su očekivanja velika ali realna sam kada je u pitanju tržište Srbije ili inostrano tržište, shodno tome se i rade kolekcije. Očekujem svakako nove klijente, saradnje i iskustva koja su za dalji razvoj i stvaranje neprocenjiva.

FM42: Gde možemo da saznamo više o tvojim kolekcijama?
Sve što sam do sada radila može se pratiti na sajtu www.danijelabozic.me.uk, kao i na društvenim  mrežama; Fb/Danijela Bozic DB Atelier, insta/danijelabozic.db i linkedin/Danijela Bozic kao i na prodajnim mestima u Srbiji i Švajcarskoj.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Sava Centar u punom sjaju

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena, 
uz spektakularni nastup Zdravka Čolića Brojne ličnosti sa domaće scene prošetale najvećim crvenim tepihom u regionu Premijerni beogradski nastup