Search
Close this search box.

10 fandrejzing kampanja u 2021. godini

Ostalo nam je još nekoliko dana do kraja 2021. godine i dok svodimo račune, pregledamo spiskove, osvrnimo se i na dobročinstva. Tokom ove godine, Fondaciji Budi human uplaćeno je preko 20 miliona evra za lečenje, rehabilitaciju i oporavak dece, mladih i odraslih. Ali ovo je samo deo podrške koji su naši sugrađani uputili ka svojoj zajednici. U manjim i većim mestima širom Srbije, neprofitne organizacije rade svaki dan da poboljšaju život svojih sugrađana i unaprede svoje okruženje. Za tako nešto su potrebna sredstva a ovom prilikom predstavićemo 10 fandrejzing kampanja tokom 2021. godine.

Alternativni centar za devojke
Ova organizacija se oprobala prvi put u fandrejzingu i uspela da prikupi 3,5 puta više od prvobitnog cilja na platformi Donacije.rs! Podršku su im pružile koleginice i kolege iz neprofitnog sektora, pojedinci iz Srbije i inostranstva, umetnice, grafičke dizajnerke ali i poslovni sektor. Zahvaljujući svima njima, 16 devojčica je dobilo jednokratnu stipendiju od 25.000 RSD kako bi nastavile da razvijaju svoje talente u oblasti sporta, umetnosti i nauke.

Udruženje Svetionik
Tokom 30 dana ramazanskog posta, Udruženje Svetionik je pozivalo svoju zajednicu u na podršku i solidarnost sa svojim sugrađanima u Novom Pazaru. Zahvaljujući volonterima i podržavaocima iz Srbije, regiona i dijaspore, tim ove organizacije prikupio je preko 5 miliona dinara te omogućio 400 obroka svakog dana posta za socijalno ugrožene porodice iz Novog Pazara, uz 600 humanitarnih paketa za porodice iz Sandžaka.

Učionica kakvu želim
10 odeljenja razredne nastave iz beogradskih osnovnih škola je pokrenulo sopstvene crowdfunding kampanje na platformi Donacije.rs kako bi prikupila novac za renoviranje, uređivanje ili opremanje svojih učionica. Podrška je stigla od roditelja, porodičnih prijatelja, nekih istaknutih pojedinaca, kao i kompanija. Posle 2 nedelje intenzivne kampanje, prikupljeno je 2.250.000 RSD što je premašilo planirani cilj za 30%.

Nacionalno udruženje roditelje dece obolele od raka
NURDOR nas uvek obraduje idejama i lepim vestima a ove godine pokrenuli su platformu Superhero.rs koja za cilj ima da promoviše davanja i pruži održivost ovoj organizaciji na duže staze. Na platformi možete da donirate 2000, 4000, 5000 RSD ili neki proizvoljni iznos a za one koji vole mesečne donacije, postoji i ta mogućnost.

Lokalna fondacija Niš
Grupa okupljena oko Lokalne fondacije Niš se istakla organizovanjem licitacija sportskih dresova, bokserskih rukavica, knjiga, muzičkih kompilacija što je bila samo jedna od aktivnosti u okviru njihove kampanje koja je trajala tokom cele godine. Zahvaljujući lokalnoj zajednici i Trag fondaciji, prikupili su 12 hiljada evra i podržali 15 ideja koje su usmerene na podršku kulturi, obrazovanju, sportu, uređenju prostora u Nišu i njegovoj okolini.

Omladinski centar CK13
Preko 200 podržavalaca iz Srbije, regiona i inostranstva je podržalo crowdfunding kampanju organizacije CK13 na platformi Donacije.rs kako bi omogućili nabavku ozvučenja za njihov prostor Crna kuća u Novom Sadu. Za nešto više od mesec dana, prikupljeno je preko 836.000 RSD i omogućen je nastavak muzičkih, filmskih, književnih, izložbenih i edukativnih programa.

Centar za istraživačko novinarstvo
Zahvaljujući novinarima i radu organizacije CINS, do najšire javnosti stižu važne informacije o temama poput ekologije, energetike, borbe protiv korupcije, pravosuđu ali i ženama. Za mnoge od ovih informacija, ne bismo znali da nije istraživačkog rada CINS-a. Kako bi osigurali nezavisnost, ova organizacija se finansira isključivo donacijama a možete ih podržati jednokratnom ali i mesečnom donacijom.

Pro.Tok21
Snagu i veličinu zajednice prepoznajemo u važnim trenucima što su Smederevci pokazali primerom podrške crowdfunding kampanji organizacije Pro.Tok21 kako bi zajedničkom akcijom i podrškom ukazali na loš kvalitet vazduha u Smederevu. 167 pojedinačnih donatora podržalo je kampanju na platformi Donacije.rs sa 480.000 RSD kako bi omogućili postavljanje semafora zagađenja u centru Smedereva.

BELhospice centar
Da bi obezbedio sredstva za besplatan rad sa onkološkim pacijentima i njihovim porodicama, BELhospice centar organizuje humanitarni bal, jedan od najvećih fandrejzing događaja za čiji uspeh i pripremu je neophodna velika zajednica podržavalaca i volontera. Ove godine, BELhospice humanitarni bal okupio je veliki broj korporacija, malih i srednjih preduzeća kao i pojedinačnih donatora što je omogućilo BELhospice centru da prikupi preko 110.000 evra.

Rekonstrukcija Ženski fond
Posvećena feminističkim vrednostima, Rekonstrukcija Ženski fond je okrenuta organizovanju i umrežavanju ženskih grupa, kao i prevenciji i zaštite ženskih ljudskih prava: od uličnih akcija do akademskih analiza. Početkom decembra, njihova kampanja za stipendiju ˝Žarana Papić˝ je prikupila preko 300.000 RSD za 2022. godinu što je više od 50% planirane sume. Njihov rad možete podržati jednokratnim ali i mesečnim online donacijama.

Autor teksta: Milica Đjustebek

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts