Rođena je u metohijskoj kotlini, gradu  Peći podno  Prokletija, gde je odrasla, stasala i otišla na studije u Beograd. Na žalost , zbog političke siutuacije  Vesna Jovović se u  svoj rodni grad  više nikada nije vratila. Od malih nogu u sebi je negovala dve ljubavi: prema slikarstvu i prema životinjama. Odlučila se da studira veterinu u Beogradu, ni ne sluteći da će joj se život promeniti iz korena. 1996. godine odlazi u Tokio gde ostvaruje  uspešnu karijeru modela. Njeno lice krasilo je naslovne strane magazina širom zemlje izlazećeg sunca, a ona se našla  u  potpuno novom svetu kojim je savršeno zavladala. Urednici prestižnih magazina iz zemalja starog kontinenta su se utrkivali ne bi li upravo ona pozirala ispred objektiva njihovih fotografa. Uz veliku želju da se vrati u svoju zemlju, živela je na relaciji Kanada – Japan. Nekoliko godina kasnije postaje majka dva dečaka  i odlučuje da ostane u svetu mode,  ali sa druge strane objektiva, da pronalazi mlade devojke  koje će vladati modnim pistama, baš onako kako diktiraju svetski standardi i glavni modni centri poput Milana, Pariza i  Njujorka.

Danas ste direktor  agencije „Star Sistem“. Vaši modeli su radili revije za prestižne modne brendove poput  Emporio Armani, Dior, Chanel, Celine,  Miu   Miu …   Mnogima  je  poznata   priča  o manekenki    Anji   Čihorić   koju   ste   sasvim   slučajno   sreli  u Trebinju   i   predložili   joj   da  se  bavi   modelingom.   Koji  su   Vaši   lični kriterijumi   kada   nalazite   modele?
Devojke koje konkurišu za buduće top modele  i imaju potencijal u odgovarajućem fizičkom izgledu moraju pre svega imati jaku motivaciju i podršku roditelja. Roditelji su neupućeni i ne shvataju koliko je ovaj poziv lep i  koristan za njihovu decu.

Vratimo se malo u nazad, kada ste  upravo Vi  bili foto model i  pozirali  za naslovne strane   prestižnih magazina,  iako nije  prošlo   mnogo  vremena da li primećujete neku razliku? Da   li  je  moda   postala brza, ponekad neuhvatljiva  i  koliko  to utiče  na  izbor  modela?
Mnogo se toga promenilo u smislu konkurencije i savršenstva fugure. Danas se traže devojke koje su uporedo i  sportisti, koje vredno vežbaju i paze na skladan i tonus svakog mišića.

U  talasu modnih  brendova, u  borbi  za osvajanjem tržišta  raznim  inovacijama,  šta  je ono što  ostaje, što  je  uvek  u  trendu?
Jednostavnost, modna linija koja ističe i prati žensku figuru, a ne preteruje u  detaljima i  klišeu.

Kako  bi  definisali  Vaš  stil odevanja?
Moj stil je takođe  jako jednostavan i trudim se da to ne naruši ni najmanji detalj koji nažalost često pada u prednji plan i  kvari celu kombinaciju.

Posedujete   izuzetan dar  za  slikanje.  Ako se ne  varamo, Vaši  akvareli inspirisani su u  glavnom  rodnim  krajem  i prirodom. Da  li ste izlagali Vaše radove ?
Ranije sam se bavila slikanjem, solo pevanjem, svirala klavir i igrala moderan balet. Jako me zanima umetnost i želela sam bar malo da zavirim u mnoge njene  tehnike  kako bi mi kao posmatraču umetnost pruzila dublje vidike i zadovoljstvo.Nisam još izlagala ili nastupala kod nas ali biće prilike ubuduće.

Kada ste  poslednji  put nešto naslikali?
Slikala sam malo akvarel pejzaže na Hvaru nedavno.

Kako   provodite slobodno vreme , kako obnavljate energiju?
Najvise obnavljam energiju u krugu porodice i rekreacije.

Verujete  li  da  postoji  “objektivna   lepota”, dopadljiva svakom oku?
Naravno da verujem. To je prava i jedina lepota i svako treba da je gradi i nosi svim srcem i dušom.

Repost @PufnicafashionMagazine  Autor Tihomir Bešović