VLATKO STEFANOVSKI O POSLEDNJEM ALBUMU TAFTALIDZE SHUFFLE

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

Vlatko Stefanovski je krajem prošle godine objavio kantautorski album Taftalidze Shuffle u izdanju Croatia Records. Na albumu ima devet pesama, od kojih su dve instrumentali. Album nosi naziv po naselju u kome Vlatko živi duže od pedeset godina i koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Autor se odlučio vratiti zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog veka. Stefanovski je deset meseci, u vreme „lokdauna“ i karantina, snimao album u njegovom studiju Esoteria. Pesme su intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika.
„Stvarno sam zadovoljan rezultatima i činjenicom da sam u ovim čudnim vremenima uspeo da snimim takav album. Vratio sam se na zvuk sedamdesetih godina. Nema elektronskih eksperimenata, sve je odsvirano uživo u mom studiju. Posebnu vrednost ovog albuma ima moja nova ritam sekcija. Bubnjeve svira moj sin Jan Stefanovski, koji je vrlo brzo izrastao u fenomenalnog bubnjara, a tu je i mladi basista po imenu Ivan Kukić. Moj sin studura Muzičku Akademiju u Štipu, a Ivan je na Akademiji u Beogradu. Bez obzira na godine, njih dvojica zvuče neverovatno mlado i entuzijastično, a njihova energija neprestano mi je davala vetar u leđa. Lepo je svirati s ljudima koji su stalno nasmejani, a posebno mi je drago što je ovo prvi album na kojem sarađujem sa svojim sinom. Sa njima ću i svirati na kultnoj bini Tašmajdana u Beogradu 19.septembra. „ izjavio je Stefanovski


Na albumu gostuju brojni veliki muzičari koji su dali nemerljiv doprinos Vlatkovoj muzici. Sjajna Andrijana Janevska pevala je prateće vokale, Theodosii Spassov odsvirao je deonice trube inspirirane Milesom Davisom, a Tihomir Pop Asanović svirao je Hammond orgulje. Matija Dedić svira klavir, dok su Vasil Hadžimanov, Kiril Džajkovski, Damir Imeri i Diran Tavitjan svirali klavijature. Poznati glumac Nikola Ristanovski imao je recital u pesmi Dijaspora.
Najveći gitaristički virtuoz ovih prostora, zajedno sa svojim V3 Triom, će 19.septembra na Tašmajdanu izvesti mnogobrojne pesme iz svog bogatog muzičkog opusa kombinujući makedonske tradicionalne pesme, jazz, blues i rok zvuk. Uživaćete u „ Gipsy song, Uči me majko, karaj me, Uspavanka za Radmilu M, Jovano, Jovanke, Čuvam noć od budnih, Čukni Vo Drvo, Mamurni ljudi, i mnogo toga još..zasigurno će se razveseliti svi obožavatelji dobre muzike.
Vlatko Stefanovski i V3 trio 19.septembar 21h Tašmajdan
Karte za nezaboravnu noć pod zvezdama možete nabaviti u sistemu Tickets
Poslednji album je dostupan na svim muzičkim servisima i na youtube kanalu
Link za pesmu Ogledalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara