Predstavljeno novo muzičko izdanje “ZVEZDE PEVAJU ČAROLIJU”

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

U PGP prodavnici RTS Kluba održana je promocija albuma “ZVEZDE PEVAJU ČAROLIJU”, koji su zajednički objavili PGP RTS i Hype production, uz podršku MTS-a.

Dečiji muzički festival “Čarolija” je tokom petnaest godina svog postojanja iznedrio više od 150 kompozicija za najmlađe. Neke od najlepših, ovekovečene su na albumu “Zvezde pevaju Čaroliju”  i to u interpretaciji naših najpoznatijih pop i rok izvođača. Devetnaest dečijih pesama otpevali su: Jelena Tomašević, Goca Tržan, Leontina, Tijana Dapčević, Ivana Negativ, Ana Stanić, Sergej Ćetković, Sale Tropiko, Kiki Lesendrić i Darija Vračević.

Mnogi od muzičara – učesnika ovog projekta su i autori kompozicija koje peva Hor Čarolija i koje su tokom godina izvedene na istoimenom festivalu.

Vladimir Graić, direktor PGP RTS: “Ovo divno izdanje nastalo je uz mnogo marljivog truda i rada, u divnoj saradnji Hype produkcije, kao izvršnog producenta, svih izuzetnih autora i izvođača i PGP RTS- a kao izdavača, a uz pomoć i podršku MTS- a. Kad se pojave ovakvi muzički materijali, ovakva izdanja, svi se razveselimo i razgalimo, budemo puni nekog elana. Svi smo mi bili deca, pa se probudi neka lepa energija, jer kada se radi nešto za decu, uvek “proradi” taj neki dečji duh i iskonska radost života u nama…”

Leontina Vukomanović, pevačica, muzicki autor , osnivač Hora Čarolija: “Mogu reći da smo od 150 pesama Hora Čarolija za ovo izdanje izabrali “najslađih 19” i meni je drago što su neki od ovde prisutnih zvezda pop rok muzike  zapravo bili i autori pesama na festivalu “Čarolija”: Kiki Lesendrić (2006) i ta pesma je na ovom albumu, zatim pesma Ane Stanić “Maleni cvet”, Tijana Dapčević takođe je komponovala pesmu (“Pikokio u Tokiju”) i mnogi  drugi… PGP RTS je bio izdavač mojih prvih izdanja kada sam počela da radim, uz svoju solo karijeru  i kao autor za decu, pre deceniju i po (“Leontina za decu”). Sarađujući sa najboljim pop rok autorima, evo sa nama je kao jedan od autora i Vladimir Graić- mi istrajavamo u našoj borbi za pravu dečju pesmu. To je i moja misija, kao dečjeg autora i misija festivala Čarolija. Ono što još želim da podelim sa vama je zadovoljstvo, što kad god muzičare, kolege, pozovem da radimo za decu, oni se svi odazovu i to nas sve izuzetno raduje.”

Kiki Lesendrić: “Dečja muzika kod nas oduvek ima dobru tradiciju, a Leontina na najbolji način to održava i unapređuje,  zato se uvek rado odazivam za svaku saradnju. Verujem da će i ove naše pesme neke nove generacije pamtiti kao lepa sećanja na svoje detinjstvo. Uvek mi je zadovoljstvo da učestvujem u ovakvim projektima.”

Ana Stanić: Na ovom albumu pevam dve pesme- jedna govori o prvoj simpatiji i veoma mi je draga, divna je pesma. Drugu moju pesmu “Maleni cvet”, za koju sam uradila muziku na tekst Branka Miljkovića, pevala  sam mom sinu kad je bio beba i zato mi je i ona draga ali i važna, na poseban način. Verujem da će se obe pesme dopasti i drugoj deci. Za saradnju sa Čarolijom, uvek se rado odazovem a Čarolijanci su bili gosti i na mom solističkom koncertu…”

Sergej Četković: “Zahvaljujem se na pozivu Leontini, a dve pesme pevam na ovom albumu. Zahvaljujem Leontini pre svega što brine i trudi se, sa svima nama zajedno- da deca i mladi u ovom dobu dobiju nešto vredno, kvalitetno i lepo- od muzike, pozije, prilagođene i smislene dečje literature do tv serija i drugih kulturnih sadržaja za decu i mlade. Nadam se da ćemo i dalje svi zajedno još mnogo toga lepog i vrednog stvoriti za našu decu.”

Među izvođačima na ovom izdanju je i predstavnica Hora Čarolija- mlada Darija Vračević, koja je “Čarolijanka sa najdužim stažom”. Ona je sada tinejdž zvezda, predstavljala je Srbiju na Pesmi Evrovizije, a u Hor Čarolija došla je sa nepune tri godine…

U ime Hype produkcije, glavna i odgovorna urednica Marina Kotevski  podelila je zadovoljstvo zbog zajedničkog izdanja sa PGP RTS-om i najavila “Čarolijin Magični karavan”, koji će obići Srbiju i uključiti mališane širom naše zemlje u ovaj projekat, da iskažu svoju kreativnost, nauče nešto novo i zabave se…

“Zvezde pevaju Čaroliju”, nesvakidašnje zajedničko muzičko izdanje Hype produkcije i PGP RTS- a sigurno će oduševiti mališane svih uzrasta, zabaviti ih i pružiti osmišljen, kvalitetan i afirmativan muzički sadržaj, prilagođen njihovom psiho-fizičkom razvoju…

Fotografije: Gordan Jović RTS

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara