Search
Close this search box.

Tamara Petrović: Tako je, bila sam gošća Jsff-a, jedno predivno, prelepo iskustvo gde sam upoznala razne ljude iz sveta filma

FashionMag42 magazin je porazgovarao sa mladom glumicom Tamarom Petrović, koja nam je otkrila kako se zainteresovala za glumu, kakve utiske nosi sa JSFF-a i na čemu trenutno radi.
FM42:Tamara, kada si shvatila da želis da se baviš glumom?
Moja prva interesovanja za glumu javila su se kada sam imala 14 godina u sedmom razredu osnovne škole. Tada sam predložila mami da bih volela da se upišem u neku školu glume, a mama je znala da je u to vreme bilo najbolje omladinsko pozorište “Dadov”, te me je tamo i upisala. i tu je sve počelo.
FM42:Da li se secaš svoje prve uloge i da li je bilo treme ili uzbudjenja?
Sećam se, bilo je to u Dadovu, predstava se zvala “Garavi sokak”, igrala sam ciganku. Naravno da je bilo treme, trema je uvek prisutna čak i dan danas, ali to je više neka pozitivna trema. To uglavnom traje, dok ne počne predstava ili snimanje, a onda kad počne me samo pusti i sve dalje teče.
FM42: Nedavno si bila gošća JSFF -a. Kakve utiske nosiš sa festivala?
Tako je, bila sam gošća Jsff-a, jedno predivno, prelepo iskustvo gde sam upoznala razne ljude iz sveta filma. Radionice kod Luci Lenox, Petera Webera i Masakazu Kanekoa, omogućile su mi da saznam nešto novo o filmu što nisam ranije znala. Takodje im hvala što su njihove radionice učinili zanimljivim, jer smo i mi glumci mogli da učestvujemo u programu radionica. Zaista mi je bilo zadovoljstvo što sam bila deo festivala i što je ušao u takmičarsku selekciju filma i film u kom sam ja igrala ulogu Julije, a to je “Poslednji čin”. Zabeležen je 10. Jsff koji laganim korakom ide i do svetskog nivoa.
JSFF, ph. Baberya.media
FM42: Šta ti ovih dana okupira pažnju?
Trenutno probe za dečije pozorište, kao i probe za monodramu koju igram, a zove se “Uspomena na Milenu Dravić”. Pored toga kafica i knjiga Emira Kusturice “Šta mi ovo treba”.
FM42: Poruka za čitaoce Fashionmag42 magazina.
Sva aktuelna dešavanja pratite na portalu “FashionMag42 magazin”. Zapratite instagram profil i zahvaljujući informacijama o dešavanjima, možda baš vi budete glavni akter ili deo nekog programa.
Ph. privatna arhiva, JSFF Baberya.media

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts