Svetlana Shlapak: I uvek želim da moja fotografija ima dušu

FM42: Imaš priliku da sarađujes na raznim projektima i dizajnirima. Sa kim bi izdvojila saradnju?
Da i drago mi je da uvek saradjujem s divnim ljudima . Srećna sam pre svega zbog sve i jedne saradnje .Ali saradnja koja je na mene ostavila najveći utisak jeste saradnja sa Nemanjom Pantelićem. Imala sam više prilika da saradjujem sa ovim divnim čovekom pre svega pa onda i neverovatnim modnim dizajnerom. Smatram ga kao prijatelja za ceo život. Zaista je neverovatan. Taj vajb koji on daje je nešto posebno. U svim šavovima njegovih kreacija je deo njega. Moram pomenuti i jednu divnu ženu zove se Svetlana Krasota ( ig @skrasota_) ona je fotograf. Obožavam projekte sa njom toliko je pozitivna i puna života . Ne znam puna sam empatije i kada radim sa nekim duže vreme gledam ga kao člana porodice ne mogu si pomoći. Obožavam ovo dvoje.
FM42: Kada si ispred objektiva da li često daš sugestiju osobi iza objektiva?
Ja sam osoba koja je previše perfekcionista. Ne volim uobičajene slike. Pa kod mene je sve avangarda. Kreativnosti na tone. I uvek želim da moja fotografija ima dušu. Ne gledam slikanje kao samo fotografisanje . Kroz moje fotografije osim lepe odeće želim da pošaljem poruku ljudima i moje emocije . Tako da zavisi kako kad . Iako uvek kažem da ja nisam fotograf ali dajem sugestije. Iako ima trenutaka kad se ja i fotograf toliko razumemo da ne moramo da komuniciramo.
FM42: Znamo da si ljubitelj japanske kulture. Šta te je najviše opčinilo?
Volim Japan od malih nogu. Od malih nogu sam zaludjenih i bolesnik za japanskom kulturom. Ne mogu izdvojiti jednu stvar u vezi Japana. Japanski monah mi je pomogao oko mog vida i to je nešto sto ću pamtiti i biti zahvalna do kraja života. Japan je za mene drugi univerzum. Volim kulturu, običaje, jezik. Oni su neverovatni.
FM42: Kakvi su ti planovi ovih dana?
Ne volim da planiram u napred. Iako sve o čemu razmišljam ovih dana je japanski festival filma u Novom Sadu i Beogradu. Pa hajde da pokidamo sa time i damo sve od sebe.
FOTO: Jovana Rikalo

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts