Simon de Bovoar kao inspiracija za kolekciju Verice Rakoćevič

Kolekcija za jesen zimu  Verice Rakoćevič pod nazivom “Simon” inspirisana je likom i delom Simon de Bovoar. Analizom njenog života i stvaranja kroz kolorit, formu i print dočaran je modnm izrazom vidjenje dizajnerke Simon de Bovoar.
Njeno bavljenje socijalnim problemima, razmišljanje o starosti, ljubavi, jednakosti prema polovima na nekoliko načina je implementiran kroz kolekciju.
Nežne pastelne haljine, mekani kaputi i ženstveni kompleti dopunjeni su muškim kravatama kao metafora njene borbe za jednakost medju polovima.

Kroz boje koje je volela, bela, plava, žuta i crna, podeljena je kolekcija koja počinje belom i njenim druženjem sa Zizi, razvija se kroz plavu i žutu da bi završni deo kolekcije bio u tamnim tonovima kao metafora na njeno gledanje na starost.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Fashionmag42 intervju: Vanja Juranić

Fashionmag42 magazin je imao priliku porazgovarati sa rediteljkom Vanjom Juranić koja je privukla veliku pažnju sa filmom ‘Samo kad se smijem’ . Otkrila nam je

Nova Superhero kolekcija slavi ljubav!

Prava ljubav se lako nosi uz novu Superhero kolekciju! Mastercard i NURDOR predstavljaju četvrtu Superhero kolekciju inspirisanu ljubavlju koju potpisuje muzičar Kendi, a sav prihod