Search
Close this search box.

Radionice Stele Hotler i Konora Doertija (Jan Fabre Teaching Group) na Institutu za umetničku igru sve do 28. marta 2024.​

Uoči najavljenog dolaska Jana Fabra u Beograd, od juče pa sve do 28. marta 2024. sa studentima svih nivoa studija Instituta za umetničku igru radiće profesori Stela Hotler i Konor Doerti koji su deo grupe za podučavanje Jan Fabra, Jan Fabre Teaching Group, koja obučava nove generacije izvođača.

Stela Hotler (Stella Höttler) je poznata kao plesačica i izvođačica rođena i odrasla u Dizeldorfu. Studirala je klasični balet na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Manhajmu, Nemačka. Od 2014. godine Stela se pridružila projektu Troubleyn /Jan Fabre nastupajući u nagrađivanim produkcijama kao što su 24-časovni projekat Jana Fabra Mount Olimpus (2015) i Belgium Rules/Belgian Rules (2017) koji je bio na međunarodnim turnejama dugi niz godina. Stela takođe nastupa u specijalno kreiranoj celovečernjoj solo predstavi Resurrekit Cassandra, koja je premijerno izvedena u jesen 2019. godine u Bolјšom dramskom teatru u Sankt Peterburgu, Rusija. Pored uloge izvođača u Troubleinu, takođe je bila model za brojne vizuelne umetničke radove i instalacije Angelosa/Jana Fabra. Stela trenutno nastupa u najnovijoj produkciji Troublein/ Jan Fabre Peak Mitikas (Na vrhu planine Olimp) – osmočasovna produkcija (2023).

CONOR Doherty- FOTO Guido De Vos

Ona je jedan od osnivača novoformiranog kolektiva BOTH Industries, koji se fokusira na interdisciplinarne umetničke projekte. Pored izvođenja, Stela je deo grupe Jan Fabre Teaching Group.

Konor Doerti (Cono Doherty) je izvođač rođen 1991. godine u Dablinu u Irskoj. Studirao je i diplomirao moderni pozorišni ples na Fontis Dance Academiji u Holandiji.

Od 2016. godine, Konor se pridružio projektu Troublein/Jan Fabre, nastupajući u nagrađivanim produkcijama kao što je 24-časovni projekat Jana Fabra „Mount Olimpus”, “Da veličamo kult tragedije” (2015) i „Belgijska pravila/belgijska pravila” (2017) koji su bili na međunarodnim turnejama dugi niz godina. Nedavno je nastupio u “The Fluid Force of Love” (2021). Kao i Stella i Konor trenutno nastupa u produkciji Troublein/ Jan Fabre Peak Mitikas (Na vrhu planine Olimp).

stella hotler by Sophie Lukersmithjpeg

Takođe trenutno radi za kompanije; Angelica Liddell, The United Covbois i Irish Modern Dance Theatre. Podsećamo, Jan Fabre će biti gost Beograda krajem marta, a promocija njegove knjige „Od akcije do glumačke interpretacije – Smernice Jana Fabra za izvođača XXI veka“ biće organizovana 27. marta 2024. godine u 12.00 časova u Svečanoj Sali Instituta. (Bulevar vojvode Mišića 43), kada će mu biti uručeno i specijalno priznanje.

Naslovna fotografija: konor doerti. foto Sophie Lukersmith.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts