Search
Close this search box.

PROSLAVLJENA CROSSOVER PIJANISTKINJA ANDRIJANA ARLEN PREDSTAVLJA NOVI SINGL  „CONFUSION“

RAHMANJINOV U TRAP I DANCE ARANŽMANU – PROSLAVLJENA CROSSOVER PIJANISTKINJA ANDRIJANA ARLEN PREDSTAVLJA NOVI SINGL  „CONFUSION“

Proslavljena crossover pijanistkinja Andrijana Arlen predstavlja svoj novi singl „Confusion“, kompoziciju Rahmanjinova koju je odlučila predstaviti u crossover stilu, u trap i dance aranžmanu!
Novi singl za koji je sama uradila aranžmane prati i ekstravagantan i futuristički video spot koji je sniman u Beogradu, na lokaciji Filmskog studija Avala u Beogradu, u produkciji kompanije PhD Production, na čelu s Radomirom Rašom Novakovićem i pod rediteljskom palicom Nebojše Jokića.

Andrijana Arlen je poreklom Makedonka, a klavir je počela svirati sa osam godina kada joj je otac poklonio prvi koncertni klavir. Nakon što je 2006. godine diplomirala na Muzičkoj akademiji u Skoplju, napušta rodnu Makedoniju i seli u Malmö, gde je magistrirala muzičku pedagogiju, te nastavila živeti i raditi u Švedskoj. Njen album prvenac „Chasing Dreams“, na kojem je objavila svoje virtuozne crossover izvedbe odabranih kompozicija velikih klasičnih majstora, Baha, Šopena, Betovena, Rahmanjinova i Mocarta, doneo joj je veliku popularnost u Švedskoj i širom Evrope, a iza nje su i vrlo zanimljive muzičke saradnje sa svetskim zvezdama, poput one koju je realizovala na pesmi “What Child Is This” s američkim reperom, muzičkim producentom i trostrukim dobitnikom Grammy nagrade Deezleom.
Arlen se trenutno želi posvetiti promociji svog rada u regiji, a posebno u Srbiji koju oseća kao svoju drugu domovinu.

„Najčešće nastupam u Švedskoj, Danskoj, Nemačkoj i Italiji, a imala sam i sjajnih koncerata u Bugarskoj. Na tom putu uspeha nekako mi nije prirodno da svoje stvaralaštvo predstavljam samo daleko od kuće, zato sam odlučila u ovom razdoblju posebnu pažnju posvetiti Srbiji i Beogradu, jer Beograd je moj drugi dom!“, kaže Arlen, koja živi na relaciji Švedska – Srbija.
„Klasična muzika je danas nezanimljiva za mlađe generacije, a moja je misija da kroz ovakve crossover projekte to promenim. Oduvek sam sanjala velike snove, a s novim singlom ‘Confusion’ sam napokon unutar crossover žanra pronašla svoj autentični muzički stil“, zaključuje Andrijana Arlen koja ovih dana u Beogradu promoviše svoj novi singl i video spot.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts