Search
Close this search box.

Predstavljamo Vam talentovanog dizajnera Stevana Sindjelića

  1. Kada ste shvatili da želite da se bavite modnim dizajnom?

    Počelo je još u osnovnoj školi gde sam voleo da crtam, mada ne modele. Oduvek sam crtao apstrakciju i mrtvu prirodu. Iz tog mog crtanja u međuvremenu se razvio osećaj za dizajnirenje odeće. I nekako uvek sam obraćao pažnju na to šta nosim, ali pravih komada odeće nije bilo, pa sam se igrao sa krojevima kada sam imao vremena.

Nedavno ste prestavili kolekciju “Rock n’glam”. Kakve utiske nosite iz Mikser Hausa?

Utisci su jako pozitivni. Zadovoljan sam sa onim što sam napravio. Nije bilo ni malo lako. Godinu dana priprema, spremanje skica, kupovina materijala, realizacija, organizacija.. Nije lak posao, ali sam uspeo uz ljude koji su oko mene. I same revije ne bi ni bilo da moji prijatelji iz modnog sveta nisu bili tu uz mene, to mi posebno znači.

Kako je bilo saradjivati sa brendom SBS?

Pored Bate Spasojevića sam naučio mnoge stvari. Prvi put sam se uopšte susreo sa jednom revijom pored njega, a on i sam znate šta sve radi. Naučio sam da na sve mora da se vodi računa da bi na pisti sve bilo savršeno. Svaka sitnica i detalj su bitni da bi to izgledalo baš kako smo zamislili. Pored njega sam napravio nova poznastva u modnom svetu. On je dosta dobar mentor koji je u neku ruku i zaslužan da napravim ovakvu reviju.

Koliko ste radili na kolekciji i u čemu ste pronašli inspiraciju?

Revija je bila na papiru još prošle godine u decembru mesecu, ali je sama realizacija počela kada sam se zaposlio. Polako sam kupovao materijale koji su mi bili potrebni i kada je tu već bila dobra količina materijala ralizacija je počela. Inače inspiracija za kolekciju se nastavila od prve moje revije koja je bila na 24. Fashion Selection-u sa kolegama sa fakulteta, a to je bila ulična moda i sam Njujork kojim sam fasciniran, ali je presudan bio reljefast material koji se provlači kroz celu kolekciju.

Kakvi su vam dalji planovi?

Što se tiče budućnosti želim da napravim još mnogo revija I da svaka bude bolja od prethodne, da modni svet još čuje za mene i da svi budu zadovoljni sa onim što ću prikazivati, kao i ovaj put, jer je neverovatno koliko ljudi koji te ne poznaju, mogu da ti podignu samopozdanje sa svojim oduševljenjem prema onome što si stvorio.

TIM

Fotografija: Tamara Antonović, Bojan Marinković

Modeli: Milica Lešić, Tijana Ninković, Đurđina Ašanin, Stefan Knežević, Ljubica Ivošević, Mare Radosavljević, Milko Jović I Vladimir Kubatlija

Šminka: Kristina Đorđević

Frizura: Mina Paunović

IMG_1591 copy

IMG_1865 copy

IMG_1919

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts