Search
Close this search box.

Intervju sa dubrovačkim glumcem Romanom NIkolićem

Romano, trenutačno Vas očekuje premijera predstave “Duša od krumpira” dubrovačkog pisca Rade Jarka u režiji Ozrena Prohića gdje igrate glavnu ulogu. Kakav je osjećaj igrati u svom gradu ? Kakav je lik Mirka?

Sretan sam što me Ozren Prohić pozvao da sudjelujem u ovom projektu. Tim više što je realiziran u Dubrovniku, gradu u kojem sam odrastao i po tom pitanju sam dosta sentimentalan. Do sada nisam imao prilike igrati u Kazalištu Marina Držića i samim time mi se ispunila želja da igram u meni jednom od najljepših kazališta. Mirko je lik koji je stjecajem okolnosti prebrzo odrastao i kroz kojeg izviru sva negativna, ali i pozitivna obilježja vremena u kojem se radnja odvija. Govorimo o razdoblju poslije Drugog svjetskog rata na području Jugoslavije.

Kako je bilo surađivati sa Ozrenom Prohićem?

Ovo je moja prva suradnja sa Ozrenom. Mislim da je iza nas jedan divan proces istraživanja koji meni osobno jako paše. Ozren se u svakom trenutku sa svojim autorskim timom trudio poticati kreativnost i mislim da je u tome i uspio. Nekako imam sreće pa u većini slučajeva završim kod redatelja koji voli i poštuje glumca. Ipak mi svi skupa ovisimo jedni o drugima. Svakako se nadam da nam ovo nije zadnja suradnja.

12398814_10207139391576526_790510179_o

Nedavno ste se vratili sa turneje s predstavom “Pomutnje” u režiji Branka Brezovca koja je premijeru imala prošle godine u Abrons Art Centeru u New Yorku. Kakvi su Vam utisci?

Proces te predstave je bio dugotrajan i težak. Rad s Brankom Brezovcem je dosta specifičan pa su u tom tonu bila i gostovanja. Predstava je nakon New Yorka igrala još i u Zagrebu, Podgorici, Novom Sadu, Vraci, Bukureštu te u Sloveniji. Mislim da nas sredinom iduće godine očekuju gostovanja u Italiji, a spominju se i neki daleki krajevi.

Snimili ste kampanju za brend Mustra. Kako je došlo do suradnje?

Priča o našem upoznavanju je dosta zanimljiva. Upoznali smo se na kolodvoru jednom prilikom i nedugo nakon toga su me pozvali da budem dio njihove priče. Jako mi je drago da sam dio te kampanje, pogotovo što iza brenda stoje mlade, perspektivne i nadasve talentirane djevojke. Svi trebaju nositi Mustru!
Fotografija predstave Duša od krumpira @Željko Tutnjević

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts