Pozivamo vas na otvaranje izložbe “Personalne Perspektive“

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe “Personalne Perspektive” u okviru manifestacije Beogradski mesec fotografije!

DATUM: 07.04.2023.

VREME: 19h

MESTO: Galerija Funnel Contemporary Art, (Dunavska 21)

AUTORI: Eliza Lupu , Irena Fabri , Cristina Fontsare 

O IZLOŽBI:

U okviru manifestacije Beogradski mesec fotografije, u petak 7. aprila, u 19 časova je otvaranje izložbe “Personalne Perspektive” kroz koju tri umetnice na svoj specifičan način predstavljaju intimne priče ljudskog tela i odnosa ka sebi i okolini koja nas okružuje.

Eliza Lupu (Bukurešt, RO) na osoben način gradi figurativne kompozicije u enterijeru umetničkog studija. Gradeći skoro romantičarsku atmosferu transponovanu u savremeno vreme se vešto pogirava glorifikacijom ljudskog tela na mističan i surealan način koji je i te kako prisutan u savremenoj Rumunskoj umetničkoj sceni.

Njeno vidjene povezanosti ljudskog tela sa prirodom predstavlja i kroz brojne predstave grupnih kompozicija ljudskog tela i na taj način se te kompozicije predstavljaju i kao svojevrsne predstave pejzaža u prirodi.

Irena Fabri

Irena Fabri (Beograd,SRB) Sa novom serijom Bliskost, koja prikazuje dve mlade sestre u nedefiniranom prostoru i vremenu, izaziva pitanja o prirodi njihovog susreta. Jedna od njih rađa dete, dok se čini da je druga emocionalna podrška koja buduću majku vodi kroz proces gotovo ritualno.

Tihi dijalog sestara koji se razvija na dnevnom svetlu dostiže svoj sablasni vrhunac jedinom noćnom scenom u seriji kada te mlade devojke praktično postaju jedno. Bilo da se sestre mogu posmatrati kao duhovi u stalnoj interakciji ili kao oličenje paganskih mitova, tumačenje ostaje otvoreno za posmatrača. 

Izložba Personalne Perspektive biće otvorena do 27.04.2023.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

NOVE TENDENCIJE ’60

Izložba “Nove tendencije ’60” predstavlja svojevrstan omaž umetničkoj sceni u Italiji šezdesetih godina prošlog veka. U fokusu su tri izložbe: “Gencay, Brtka, Franchini” održana u