Održan emotivan i energičan koncert grupe ZANA posvećen Marini Tucaković uz ovacije i horsko pevanje publike

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

Čuvena pop-rok grupa ZANA održala je emotivan i energičan koncert u Kombank dvorani 25. septembra uz ovacije i horsko pevanje publike, povodom obeležavanja svog jubileja, 40 godina postojanja benda. Koncert je bio posvećen nedavno preminuloj Marini Tucaković koja je bila pridruženi član benda i tekstopisac većine Zaninih pesama.

Ovaj poseban muzički događaj započeo je akustičnom verzijom hita “Vojna pošta”, a zatim je, uz sliku Marine Tucaković na video bimu, najavljena i njena pesma “Čamac na vodi”. Uz ovacije publike Jelena Živanović izvela je u akustičnom delu koncerta poznate hitove, među kojima su “Leto”, “Rusi dolaze”, “Rane”, “Modrice”, “Što a što”, “Kućica”, a zatim je na scenu izašao Zoran Živanović – Žika, osnivač benda Zana, i otpevao premijerno pred publikom pesmu koju je za njega lično komponovala Marina Tucaković, pod nazivom “40”.

U drugom delu koncerta usledili su hitovi koji su izvedeni “na struju”, a publika je horski pevala “Nije sve tako crno”, “Vlak”, “Vejte snegovi”, “Dodirni mi kolena”, “Rukuju se rukuju”, “Oženićeš se ti” i mnoge druge. Duet “Jabuke i vino” sa Jelenom je pevao glumac Bane Tomašević koji već nekoliko godina muzički sarađuje sa Jelenom i Žikom. Gost na koncertu bio je i gitarista Zoran Branković, koji je svirao gitaru i u originalnom izvođenju pesme “Rane”.

Među brojnim kvalitenim muzičarima na  bini, za bubnjevima je bio i dugogodinji član Zane, Zoran Babović – Babonja. Žika je na kraju koncerta pomenuo sve bivše članove grupe Zana, uz veliki aplauz publike, a neki od njih su se javili i poslali pozdrave putem video poziva – među njima je bio i Radovan Jovićević, jedan od osnivača benda Zana.

Publika je podjednako uživala u emotivnim baladama i brzim pesama, a među publikom bili su i muzičari Nenad Knežević – Knez i Miki Perić, modni kreator i voditelj Boško Jakovljević, voditeljka Adriana Čortan, kao i modni menadžer Jelena Ivanović.

FOTO: Belkisa Beka Abdulović

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

SNIMATELЈI U SRPSKOM IGRANOM FILMU

Izložba SNIMATELЈI U SRPSKOM IGRANOM FILMU Priredila MAJA MEDIĆ oktobar 2021 – januar 2022. Filmska galerija Dvorane Kulturnog centra Beograda (DKC), Kolarčeva 6 Izložba će,