ODGOVORNO NA SUNCU UZ EUCERIN I EUROMEDIK

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

Besplatni dermoskopski pregledi mladeža

ODGOVORNO NA SUNCU UZ EUCERIN I EUROMEDIK

Mnogima od nas već je poznato da sunce ima dve strane – pozitivnu i negativnu. Dobro je za naše raspoloženje i zdravlje, jer, između ostalog, pospešuje stvarenje vitamina D u organizmu. Sa druge strane, može izazvati opekotine, prevremeno starenje kože, slabljenje imunološkog sistema, alergije, fototoksične reakcije… Brojna ispitivanja utvrdila su, a Svetska zdravstvena organizacija zvanično potvrdila, da je intenzivno izlaganje UV zračenju, posebno ako je praćeno opekotinama, jedan od važnih faktora rizika i za nastanak melanoma, najopasnijeg raka kože.

Ali, novija naučna otkrića potvrđuju da negativne posledice po našu kožu iz spektra sunčevog zračenja nemaju samo UV zraci, već i vidljiva svetlosti visoke energije, poznata kao plava to jest HEVIS (High energy visible light) svetlost. Tokom izlaganja suncu HEVIS svetlost pokreće oslobađanje slobodnih radikala u koži i uzrokuje oksidativni stres. Posledice ovog uticaja su prevremeno starenje kože, takozvano fotostarenje, i pojava hiperpigmentacija.

Odgovorno ponašanje i zaštita od UV zračenja i HEVIS svetlosti

Da biste se zaštitili od negativnih efekata sunca neophodno je da poštujete pravila odgovornog ponašanja na suncu. Izbegavajte sunce u periodu od 10 o 17 časova i kada izlazite na sunce nosite laganu odeću dugih rukava i nogavica, šešire i naočare.

Pored toga, veoma je važno da redovno upotrebljavajte efikasne i pouzdane preparate za zaštitu od sunca. U tom pogledu, u skladu sa novim naučnim saznanjima, informišite se da li osim UV zaštite, obezbeđuju i zaštitu od HEVIS svetlosti. Preparati iz Eucerin® linije za zaštitu od sunca pružaju vašoj koži i tu vrstu zaštite. Napredna spektralna tehnologija u formulaciji ovih preparata kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog spektra za visoku UV zaštitu i Likokalkon A, koji obezbeđuje antioksidativnu zaštitu.

Prema preporuci dermatologa, deo odgovornog ponašanja na suncu su i redovni dermoskopski pregledi kože, posebno mladeža. U saradnji sa privatnim zdravstvenim sistemom Euromedik, Eucerin® vas podržava da u sklopu odgovornog ponašanja na suncu u svoj život uvedete i ovu naviku.

Da biste bili jedan od 500 korisnika koji će otići na besplatni dermoskopski pregled mladeža u Euromedik, potrebno je samo da kupovinu dva Eucerin® preparata za zaštitu od sunca registrujete u Eucerin® aplikaciji „Put lepote“. Ovu aplikaciju Eucerin® Kluba lojalnosti, možete vrlo brzo i lako besplatno skinuti sa Google Play ili Apple Store, u verziji za Android ili iOS mobilne uređaje.

Eucerin® Program lojalnosti, poznat je po tome što članovima pruža posebne pogodnosti kupovine i obezbeđuje atraktivne poklone. Aktuelni ciklus ovog programa traje do kraja jula. Zato požurite i budite među prvih 500 koji će imati priliku da učine važan korak u očuvanju zdravlja svoje kože!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara