Očaravajuće kreacije i eksplozija kolorita na trećoj večeri Serbia Fashion Week-a

Očaravajuće kreacije i eksplozija kolorita na trećoj večeri Serbia Fashion Week-a!

Nakon drugog dana jubilarnog Serbia Fashion Week-a koji su obeležili seminar Moda i Mataverse na kome je govorio profesor Marcelous L. Džons, predsednik Evropskog konzorcijuma za novu modu i profesor Univerziteta Panteon – Sorbona Kreativne industrije i dizajn, seminara Inovacije i izazovi novog modernog doba na kom su predavači bili eksperti iz dizajna, event menadžeri i marketinški stručnjaci, kao izložba radova finalista takmičenja National Fashion Talent Designers Competition i finalista European Fashion Talent Designers Competition, trećeg dana ova manifestacija nastavljena je u impresivnom prostoru Muzeja Vojvodine. U ovoj instituciji culture i umetnosti otvorena je izložba radova autora iz oblasti primenjenih umetnosti i dizajna, posle čega su usledile fantastične modne revije domaćih i stranih dizajnera. Posetioci su najpre imali priliku da uživaju u reviji dizajnerke Aleksandre Lazić i njenog brenda Lacher. Prikazanu kolekciju čine elegantne večernje haljine, kao i kaputi jedinstvenih krojeva i kombinacija boja.

Iako mi nije prvi put da učestvujem na Serbia Fashion Week-u, i dalje imam tremu kada izađem pred publiku. Srećna sam i zahvalna sam na prilici da ponovo učestvujem na našoj nacionalnoj nedelji mode. Raduje mi i vest da je SFW od iduće godine deo zvaničnog programa Paris Fashion Week-a i nadam se da ću imati priliku da svoju kolekciju prikažem i u Francuskoj”, rekla je dizajnerka Aleksandra Lazić.

Posle nove kolekcije Lacher, pistom su prošetale manekenke u modelima iz nove kolekcije dizajnerke Danice Arsić koja stoji iza brenda Mokoš Fashion. Kolekcija je puna kolorita, od modela u crno – beloj kombinaciji, preko nežno ljubičastih nijansi do intenzivnih tonova rezi i fuksija.

Poruka koju sam želela da pošaljem ženama kroz ovu kolekciju je da se drže klasike, a da opet budu potpuno različite, jedinstvene. Ljudi u Srbiji vole modu na jedan inspirativan način, a to se najbolje vidi ovde u Novom Sadu na Serbia Fashion Week-u. Očarana sam atmosferom koja vlada na ovoj manifestaciji. Sve je tako živahno i čini me radosnom”, rekla je Danica Arsić, a potom je prepustila modnu pistu francuskom dizajneru Emeriku Fransoa, koji je dobro poznat domaćoj publici. Ovaj dizajner visoke mode opravdao je očekivanja publike, pa je i ovoga puta prikazao kolekciju ekskluzivnih večernjih toaleta koje ostavljaju bez daha. Savrše krojeve sa inovativnim pristupom u dizajnu i ručno izrađenim detaljima koji upotpunjuju kreacije iz ove kolekcije, publika je nagradila ovacijama.

Još u bekstejdžu sam video i kolekcije ostalih autora i mogu da kažem da su veoma dobre. To me iskreno raduje jer sam ja od početka deo Serbia Fashon Week-a. Raduje me i to što će od naredne sezone Serbia Fashion Week da se organizuje i u Novom Sadu i u Parizu, kao deo zvaničnog programa najznačajnije svetske nedelje mode”, rekao je Emerik Fransoa.

S obzirom da je cele ove godine program Serbia Fashion Week-a podređen Evropskoj prestonici kulture Novi Sad 2020, čiji je deo zvaničnog programa, te da se zbog toga program održava u najznačajnijim institucijama kulture i umetnosti, i revije četvrte večeri naše SFW, jedine licencirane nedelje mode u Srbiji, biće organizovane u Muzeju Vojvodine.

Foto: Svetlana Braun, Milan Milojić, Nenad Karlić

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts