NOVA IVKO WOMAN AW22-23 KOLEKCIJA: POVRATAK BALKANSKIM KORENIMA SA ODRŽIVIM POGLEDOM U BUDUĆNOST

Smela, a nepretenciozna, topla a elegantna, ženstvena i u isto vreme ležerna – IVKO Woman kolekcija za aktuelnu sezonu, predstavlja savršeni sklad suprotnosti

Kada nastupe hladniji dani, retko šta može tako da ugreje i podigne raspoloženje kao nežni dodir najfinije vune, a zna se sa koje adrese dolazi najbolje od najboljeg kada je u pitanju njegovo veličanstvo – pletivo. Srpski brend IVKO Woman stekao je svetsku slavu u 26 zemalja upravo trikotažom vrhunske izrade i autentičnog dizajna, koju dopunjuje podjednako kvalitetna konfekcija. Prefinjeni komadi sa originalnim motivima, izrađeni od najboljih prirodnih materijala savremenim tehnikama pletenja i uz poštovanje principa održive mode, odlikuju i novu kolekciju za jesen/zimu 2022/23.


Kreativni tim domaćeg brenda ovog puta se u potrazi za inspiracijom vratio balkanskim korenima i prirodi kao nepresušnom izvoru ideja kroz 3 kapsule – FLORAL, KORENI I FAZAN. Od haljina ukrašenih vezom sa srpskim etno motivima, preko kardigana sa motivima fazanovog perja do upečatljivih kaputa od kuvane vune, ovo je još jedna IVKO Woman kolekcija koja modu posmatra kao umetnost. U njoj će ljubiteljke autentičnog modnog izraza, koje žele da izgledaju dobro i da se još bolje osećaju, pronaći bar jedan komad vanvremenske lepote, napravljen da traje.


Voljeni cvetni dezen, koji je jedan od pečata Ivko Woman brenda pune tri decenije, u aktuelnoj kolekciji je zaživeo u kapsuli FLORAL. Nijanse maslinasto zelene, purpurne i bež prepliću se sa krupnim cvetnim i pejzažnim dezenima na bluzama, haljinama i kaputima od najkvalitetnije vune i pamuka. Retro dizajn sa modernim zaokretom je ono što definiše ovaj deo kolekcije. Zamislite sportski kardigan od čiste vune sa smelim cvetnim dizajnom i rebrastim kontrastnim ranflama sa razigranim štraftama ili somotske pantalone sa visokim strukom i zvonastim nogavicama, koje ekspresno vraćaju u sedamdesete.
Bogato etno nasleđe česta je inspiracija IVKO Woman dizajnera, a ovog puta je dobilo umetnički izraz u kapsuli KORENI. Haljine i kardigane od najfinije merino vune u crvenoj i crnoj boji krase kompleksni motivi nalik šarama sa starih ćilima i narodnih nošnji.


„Koristeći prepoznatljive srpske etno motive, izvedene intarzijskim pletenjem, mi pričamo priču o našem nasleđu i korenima, povezujući prošlost sa sadašnjim trenutkom, istovremeno zagledani u budućnost. U delu kolekcije smo prvobitnoj inspiraciji pristupili na jedan više umetnički način, apstraktnijim poigravanjem etno motivima, kombinujući upadljive boje i dezene na udobnim svakodnevnim komadima,“ kaže Milica Njego, kreativna direktorka brenda IVKO Woman, koja je zajedno sa bratom Milošem Ivkovićem od majke nasledila i razvila malu porodičnu manufakturu u firmu koja danas izvozi u 26 zemalja, uključujući EU, SAD, Australiju, Japan, Hong Kong i Tajvan.

ODANOST PRIRODI U SVAKOM DETALJU
IVKO Woman je jedan od retkih naših brendova čije su celokupne kolekcije proizvedene kompletno u Srbiji poštujući načela održivosti.
I aktuelna kolekcija, kao i sve prethodne, počevši od 2020. godine, izrađena je isključivo uz korišćenje energije iz obnovljivih izvora.
Zahvaljujući posebnoj tehnici pranja proizvoda od 100% pamuka i 100% vune (koristeći specijalne loptice za pranje), troši se tri puta manje vode, dok je upotreba deterdženata i omekšivača u potpunosti izbačena.
Izgradnjom novog postrojenja za preradu vode u fabrici u Boleču, prisustvo hemikalija je svedeno na nulu.
Briga prema prirodi, autentičnost, ljubav i posvećenost u procesu kreiranja dovodi do izrade najkvalitetnijih modnih komada koji traju.


Živopisni motivi fazana preslikani su isto tako u ornamente kontrastnih boja, koji posebno fascinantno izgledaju na asimetričnim ženstvenim haljinama A kroja. U svakoj od kapsula naročito su očaravajući kotigani – svestrani komadi koji predstavljaju nešto između kardigana i kaputa, a posebno su zahvalni za kombinovanje u jesenjim i zimskim odevnim kombinacijama.


Kolekcijom za jesen/zimu IVKO Woman nastavlja da slavi savremenu ženu koja voli boje i želi da svom stilu da lični pečat koji se temelji na ženstvenosti, smelosti i stavu. Istovremeno glamurozna i nosiva, ovo je kolekcija u kojoj ćete zaroniti u magične dezene cveća i planinskih pejzaža i pronaći novi omiljeni kaput, idealnu zimsku haljinu za svaki dan, ali i onu za specijalne prilike.
Za potpuni doživljaj IVKO Woman magije posetite flagship radnju u tržnom centru Galerija Blegrade, kojom je ovaj brend napravio veliki estetski zaokret i pomerio standarde u uređenju prodajnog prostora.
Detaljan pregled modela iz nove AW22/23 kolekcije dostupan je na sajtu ivko.com.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts

HELLENIC PETROLEUM postaje HELLENiQ ENERGY

Matična kompanija EKO Serbia rebrendira se u cilju posvećivanja održivoj budućnosti HELLENIC PETROLEUM, jedna od najvećih energetskih kompanija u Jugoistočnoj Evropi, s ponosom je predstavila

Gala revija srpskih modnih brendova

Gala revijom srpskih modnih brendova otvoreno je drugo veče 50. L’Oreal Fashion Week-a, jubileja kojim se slavi više od 25 godine manifestacije koja na spektakularan način