Nemeš: Mislim da će “Stare Priče” tek sa godinama i kroz žive svirke naći svoju publiku

Početak jeseni nam donosi album Nikole Nemeševića Nemeša  pod nazivom “Stare Priče” i 11 pesama koje će vam definitivno promeniti život. Imala sam priliku da razgovaram sa kantautorom koji nam otkriva u ovom intervjuu, šta se to krije iza stihova, kakve utiske deli njegova okolina i na šta ne treba nikako da pristajemo.

FM42: Toliko dugo smo čekali tvoj solo album, sada kada je ugledao svetlost dana, kakvi su ti utisci?
Veliki kamen mi je pao sa srca, osećam se rasterećeno i slobodno da krenem u nove projekte (već smo započeli rad na drugom albumu).
Mislim da će “Stare Priče” tek sa godinama i kroz žive svirke naći svoju publiku, mada sam prezadovoljan i inicijalnim reakcijama na pesme, ljudi uglavnom komentarišu da je ovo pop zvuk koji u Srbiji već neko vreme nismo čuli.FM42: Šta se krije iza stihova?

Sažetak mojih prethodnih 10 godina života. Sve “Stare priče” su upravo to, moje istinite avanture. Neke su romantične, sa srećnim ili tužnim krajem, neke trenutna impresija a druge čista zabava. Kao i sam život, ako pogledamo sa distance.  Da nema loših trenutaka, ne bismo znali da cenimo one lepe, a verujem da je osnova za srećan život sposobnost da budemo zahvalni na onome što imamo. Što ne znači da ne treba imati velike ambicije, ali put ka ciljevima treba da bude lepo iskustvo a ne frustracija.

FM42: Nedavno je izašao spot za pesmu ” Solo Planeta” . Kakve su reakcije tvojih prijatelja, okoline …?
Sve reakcije su pale u senku jednog komentara. Banetova 70 godišnja majka (Bane Jevtić, reditelj spota) sluša i gleda par puta i kaže: “Spot vam je onako, ali pesma je preslatka”. Slatko smo se ismejali.

FM42: Da li imaš neku strategiju kako ćes album predstaviti publici s obzirom da živimo sa ograničenjima?
Nadam se da ćemo od proleća ili barem leta moći da sviramo na otvorenom, a do tada spotovi, gostovanja, i naravno reklama od usta do usta. Ili bolje da kažem od uha do uha.


FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Rad na sebi niko ne može da Vam oduzme. Ostajte svoji, ne pristajte na kompromise i budite glasni onda kada ste sigurni da ste u pravu ili kada prisustvujete nepravdi.Tvrdim da ono “pametniji popušta” nije smislio niko pametan.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts