Milica Milkić: “Muzikom se ne bavim profesionalno, ne ni iz hobija, već muziku živim”

FM42: Milice, kako bi se predstavila našim čitaocima?
U skladu sa svojom profesionalnom deformacijom, koje se ni malo ne stidim, prvo predstavljam svoje osobine: večiti optimista, nepopravljivi emotivac, poverljiva (često naivna), u akutnoj fazi učenja “kako biti strpljiv” i ponekad, ali samo ponekad, “drama queen”.
Diplomirani sam psiholog sa dugogodišnjim iskustvom u psihoterapijskom savetodavnom radu, sa decom i odraslima, sa izraženim afinitetom ka radu sa decom (jer deca su ljubav). Radim u Darling centru za decu i roditelje, u Nišu.
Muzičar, pop pevačica. Muzikom se ne bavim profesionalno, ne ni iz hobija, već muziku živim. To je čisto prosipanje emocija i verovatno moj ventil. Kad se dovoljno nakupi, snimim pesmu i izbacim sve što treba. Tako su nastale dve pesme, “Dan u snovima” i ” Za nas”, a s obzirom na to da emocije sada ključaju,evo nama i nove pesme na pomolu. Uskoro nešto više o tome…

FM42: U današnje vreme poseta psihoterapeutu, čini se preko potrebnom. Kako motivisati ljude da potraže pomoć, pre nego ih depresija slomi?
Kada se javi potreba za psihoterapijom, bilo da je depresija ili neko drugo stanje u pitanju, najbolji motivatori su prijatelji i porodica. Kada prepoznate da neko od vaših bitnih ima psihološke teškoće koje ne uspeva sam da savlada, pružite podršku i predložite mu/joj da porazgovara sa stručnim licem (ili bar da proba, da vidi kako to izgleda i kako će se osećati nakon razgovora). Odaberite adekvatno vreme i mesto kada ćete sugerisati. Izbegavajte da to bude kada se osoba baš loše oseća. Sačekajte… Ukoliko dotična osoba ne prepoznaje svoj problem, nemojte se fokusirati na objašnjavanje samog problema (koji je Vama očigledan), već pokušajte da objasnite kako bi osoba “izgledala” kada bi promenila neke stvari kod sebe, kakav bi utisak onda ostavljala i koliko bi takva promena uticala na vaš međusobni odnos, a pre svega na kvalitet života same osobe koja je u problemu.

FM42: Šta tebe najviše inspiriše u životu?
Ljubav, ljubav i samo ljubav. Ako ne volim, ništa ne umem. Ako ne volim pesmu koju pevam, van tonaliteta sam. Kada ne bih volela svoj posao, ne bih mogla da se pohvalim uspehom u radu. Ako ne volim “životnu ulogu” koju imam u datom momentu, ne uspevam.

FM42: Kako bi opisala svoj stil oblačenja.
Na stil oblačenja mogu slobodno da primenim isti princip kao i na stil života: “Less is more” i “Keep it simple”. Ne jurim trendove, niti brendove. Mislim da je dobar stil oblačenja onaj koji je lično nama dobar, u kom se osećamo autentično i svoje. Možda grešim?

FM42: Poruka za čitaoce FM42 magazina.
Osmeh, ljubav, muzika!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts

Dana Light  = umetnost

Dana Light  = umetnost DANA LIGHT kolekciju čine modeli dizajnerke Danice Tonšić, elegantne print tunike izradjene od najfinijeg pamuka.  Osećanja ljubavi materijalizovana su kroz odeću