Lana Zorjan, violina, ArtLink koncert u Konaku kneginje Ljubice, 16. novembar

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

Lana Zorjan, mlada violonistkinja iz Novog Sada, jedan od mladih talenata koje podržava Asocijacija ArtLink održaće koncert u Konaku kneginje Ljubice 16. novembra u 19. časova. Na programu će biti izvođene kompozicije čiji su autori Wieniawski, Paganini, Saint – Saens.

Pored muzičkog programa, ArtLink najavljuje za 6. decembar 2021. godine u Konaku kneginje Ljubice i humanitarnu izložbu slikapoznatih umetnika u okviru inicijative „Umetnici za umetnike” kojom će biti predstavljen jedan deo kolekcije ArtLnik iz oblasti vizuelnih umetnosti.

Lana Zorjan rođena je 17.09.2008. u Beogradu. Violinu je počela da svira sa 4 godine. Takmiči se od svoje pete godine i do sada je osvojila preko 50  PRVIH nagrada na Međunarodnim takmičenjima od kojih su najznačajnije: Internacionalno takmičenje “Jozef Micka”, Prag, Češka, 2020. pobednik kategorije i specijalna nagrada Jozef Micka, Haskovo Bugarska 2019. pobednik kategorije, “Virtuosos V4+” talentšou, Budimpešta 2020. specijalna nagrada, nagrada publikeFranjo Krežma Hrvatska 2019.  Prvi profesionalni angažman realizovala je kao solista Zrenjaninskog kamernog orkestra na koncertima u Zrenjaninskoj i Novosadskoj Gradskoj kući, kao i u Skupštini Grada Beograda. U organizaciji Fondacije Novi Sad 2021 svirala je kao najmlađi solista Filharmonije mladih na Dočeku srpske Nove godine u Sinagogi.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara