LA ROCHE-POSAY U MISIJI KOJA SPAJA LJUDE – ZA BOLJI ŽIVOT PROBLEMATIČNE I OSETLJIVE KOŽE

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

DERMATOLOGIJA U SLUŽBI ZDRAVLJA

Nisko samopouzdanje, anksioznost, nedostatak sna, socijalni pritisak samo su neke od posledica sve češćih kožnih problema poput – akni, ekcema, atopije, alergija. U želji da podigne svest o ovim tegobama, ali i da pokaže da dermatologoja može da promeni živote ljudi, La Roche-Posay pokrenuo je kampanju kojom poručuje #skinismorethanskin

Nekada je dovoljna samo jedna akna ili pojava crvenila na licu da nam pokvari dan i da odlučimo da otkažemo dogovoreni sastanak i ostanemo kod kuće. Veći problemi sa kožom nose i veća ograničenja u životu. Statistike pokazuju da se 50 odsto pacijenata sa aknama izoluje, 46 odsto ima predispozicije da razvije depresiju, dok 79 odsto pacijenata sa ekcemom, tokom akutne faze, izostaje s posla, a 47 do 60 odsto njih ima problem sa snom. Uzimajući u obzir da oko 2 milijarde ljudi širom sveta pati od problema sa kožom, vodeći dermokozmetički brend u svetu La Roche-Posay, koji preko 40 godina radi na usavršavanju rešenja za različita kožna oboljenja, 2020. godine, sproveo je naučno istraživanje i došao do zaključka da problemi sa kožom idu mnogo dublje ispod njene površine i da mogu razviti brojna socio-psihološka stanja kao što su anksioznost, depresija, nisko samopouzdanje, nedostatak ambicije, asocijalnost. Dakle, problemi sa kožom nisu samo pitanje zdravlja kože pojedinca, već i pitanje opšteg mentalnog zdravlja.

KADA POGLEDAMO U LICA, VIDIMO LJUDE
“Osim što ima fizičku barijernu ulogu, koža ima psihičku, predstavlja granicu između pojedinca i spoljašnjeg sveta. Među najranjivijim grupama nalaze se osobe sa aknama – adolescentni koji su po prirodi u osetljivom periodu odrastanja i žene između 20 i 40 godina koje su, sve češće, izložene pritisku društva koji nalaže da pored svih drugih uloga, moraju i da izgledaju savršeno. Emocionalni problemi povezani sa problemima kože su duboki, ozbiljni, destabilizujući, ometaju doživljaj sebe i odnosa sa drugima i rešavanje tog problema je jako važan faktor da bi osoba živela srećnim i ispunjenim životom”, istakla je Dušanka Vučinić Latas, psiholog i vanredni profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, Beograd.

“Sedam godina sam živela sa aknama na licu i dekolteu, takvo stanje uticalo je na moje samopouzdanje, bilo je dana kada mi je odlazak na posao predstavljao problem, a kamoli neka druga aktivnost. Nakon mnogo godina lutanja i tražanja uspela sam da rešim problem uz pomoć deratologa, ali i prave terapije. Želela bih da poručim svima koji se bore sa istim problemom da se obrate dermatologu, biraju medicinski proverene preparate i budu istrajni do željenih rezultata”, bila je iskrena Andrijana Vešović, vizuelna umetnica, na društvenim mrežama poznatija kao @zombijana.
KVALITET ŽIVOTA U BROJKAMA
– 50 odsto pacijenata sa aknama se samoizoluje
– 46 odsto njih ima predispozicije da razvije depresiju
– 350 000 školskih dana se propusti zbog istog problema
– 79 odsto pacijenata sa ekcemom, tokom akutne faze, prijavljuje česti izostanak s posla
– 47 do 60 odsto njih ima problem sa snom
– 50 odsto pacijenata koji pate od atopijskog dermatitisa oseća se stigmatizovano od strane društva
– 80 odsto onkološki pacijenata pati od neželjenih kožnih oboljenja tokom perioda lečenja karcinoma

‘’La Roche-Posay se tokom godina razvijao oko istog principa, a to je da ljudima pruža dermokozmetičke proizvode za svaku kožu koji mogu promeniti njihove živote. Tajna uspeha brenda je predanost u rešavanju problema sa kožom kroz ulaganje u istraživanje i razvoj, te pronalazak načina da se pacijentima zaista poboljša kvalitet života. To posebno dolazi do izražaja danas kada imamo još više mogućnosti da se usredsredimo u istraživanja i alate za otkrivanje formula koje nas približavaju tom cilju. Ulaganje u znanje i saradnje sa vrhunskim dermatolozima u svetu je ključno.“, dodao je Dario Scaglia, generalni direktor divizije aktivne kozmetike L’Oreal Adria.

SPOJ NAUKE I DERMATOLOGIJE ZA ZDRAVIJU KOŽU
Pionir u pružanju efikasnijih preprata za negu kože, brend La Roche-Posay udružio se sa 90 000 dermatologa i lekara širom sveta kako bi razvio najbolja dermatološka rešenja koja unapređuju živote. Usmeren na stvarne probleme sa kožom, sproveo je više od 700 kliničkih ispitivanja na preko 100 pacijenta uzrasta od 0 do 104 godina, sa osetljivom kožom i problemima poput atopijskog dermatitisa, akni, alergija, ali i oni na čiju su kožu uticale onkološke terapije.

LIPIKAR: ZA SUVU KOŽU SLONU EKCEMIMA
Na temelju najnovijih naučnih otkrića o mikrobiomu stigla nam je nova generacija emolijensa, Lipikar Baume AP+M, koji uspostavlja ravnotežu mikrobioma, a namenjen je veoma suvoj koži sklonoj ekcemima ili alergijama. Ima trenutno dejstvo i pomaže u obnovi kožne barijere.


EFFACLAR: U BORBI PROTIV AKNI – I U STARIJEM UZRASTU
Oko 40 odsto žena pati od akni, a istraživanja pokazuju da se zbog toga osećaju posramljeno i da su zarobljene u sopstvenoj koži. Rešenje dolazi u vidu Effaclar Seruma visoke koncentracije jedinstvene formulacije koja sadrži kompleks tri kiseline (salicilnu, glikolnu i LHA kiselinu) i niacinamid, pruža vidljivu efikasnost, prekriva nepravilnosti i u periodu od 28 dana umanjuje do 49 odsto ožiljaka uzrokovanih aknama.


CICAPLAST: KAŽITE ZBOGOM OŽILJCIMA
Oporavak kože je složen i dugotrajan proces, bilo da su mala ili velika oštećenja, a na tom putu saveznik je Cicaplast Baume B5 umirujući balzam na bazi aktivnih sastojaka: madecassoside-a koji dokazano pomaže pri obnovi epitela, umiruje kožu i smanjuje osećaj boli za oko 90 odsto i pantenol-a koji poboljšava kvalitet kožne barijere, dok je linija proizvoda pogodna za pacijente koji su na radioterapiji.

BEZ FILTERA – PRIDRUŽI SE U MISIJI ZA BOLJI ŽIVOT I ISPRIČAJ SVOJU PRIČU
Problemi sa kožom poput akni, ekcema, ožiljaka i drugih ne definišu osobu, njen karakter, vrline, snove, nadanja ili uspehe. Upravo to nam poručuje brend La Roche-Posay koji u svojoj misiji, uz lokalni brend video u kom učestvuju osobe sa stvarnim problemima – bez filtera, nastoji da podigne svest o važnosti borbe za zdravu kožu i pokaže da dermatologija može da promeni kvalitet života. Brend ohrabruje i poziva sve koji pate od sličnih problema da na društvenim mrežama pod #SKINISMORETHANSKIN ispričaju svoju priču i podele svoja iskustva, jer – svaki naš problem može biti nečije rešenje.

Za dodatne informacije o brendu La Roche-Posay posetite web-stranicu www.laroche- posay.com i zapratite La Roche-Posay na Instagramu i Facebook stranici.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

UZ EUCERIN ZIMA JE SJAJNA!

Uz kupovinu bilo koje Eucerin® anti-age kreme za lice, kao poklon vas očekuje atraktivni neseser sa mini pakovanjima Eucerin® antiage krema za dnevnu i noćnu