La Roche-Posay čuva vašu kožu i planetu!

U misiji da promeni život na bolje sa što manjim uticajem na životnu sredinu, brend je postavio cilj da do 2025. godine poveća udeo reciklirane plastike u ambalaži na 70 odsto, čime će uštedeti 10.000 tona primarne plastike. Od prošle godine, ambalaže Lipikar linije u celosti su napravljene od reciklirane sirovine, a ako ih sačuvate i dopunite iz refill pakovanja, napravljenih sa 77 odsto manje plastike, planeta će vam dodatno biti zahvalna.

Danas je 79 odsto građana spremno da potraži proizvode koji su zdraviji i bolji za životnu sredinu1 i od brendova očekuju da im pruže mogućnost „zelenijeg“ izbora. To posebno važi kada je u pitanju nega kože, koja je naša prva granica u odnosu na spoljni svet i najviše je podložna negativnim uticajima iz okruženja kao što su alergeni, zagađenje i pojačano UV zračenje. Ukratko, zdravija sredina znači i zdraviju kožu.
Zahvaljujući brojnim inovacijama i „zelenim“ naukama, La Roche-Posay je odgovorio na ove izazove i očekivanja. U svojoj misiji da promeni život na bolje, ovaj brend se vodi filozofijom da proizvodi moraju biti dobri za ljude, dobri za planetu i dobri za zajednice s kojima sarađuje u nabavci sirovina.

Do 2030. bez primarne plastike
Kao vodeći svetski brend koji preporučuju dermatolozi, La Roche-Posay je rešen da predvodi ekološku i društvenu transformaciju u ovom pravcu. Nova ambalaža je važan korak na putu ka ostvarenju ambicije da smanji upotrebu plastike kao ozbiljnog zagađivača, a da pritom ne ugrozi efikasnost proizvoda. Brend je posvećen cilju da do 2025. godine dostigne udeo reciklirane plastike u ambalaži od 70 odsto, čime će uštedeti 10.000 tona primarne plastike. Konačni cilj je da taj udeo poraste na 100 odsto do 2030. godine, dakle da uopšte ne koristi primarnu plastiku koja se pravi „od nule“. Prošle godine je udeo reciklirane plastike u ambalaži iznosio 25 odsto, što je bilo čak deset puta više nego 2018. godine.


Sačuvajte bočice Lipikar proizvoda!
Lipikar Baume AP+M je dobar primer kako izgleda kada se pionirska naučna istraživanja udruže sa održivošću. Zahvaljujući najnovijim dostignućima nauke o mikrobiomu, ovaj balzam za negu poboljšava kvalitet života ljudi sa suvom kožom koja je sklona ekcemu. Specijalna formulacija obezbeđuje trostruko dejstvo: vraća ravnotežu mikrobiomu kože, trenutno je smiruje, hrani i obnavlja njenu barijeru, a dodatno deluje i protiv svraba, popravljajući kvalitet sna osoba sklonih ekcemu za 69 odsto.2

 

Tu je i još jedan način na koji ovaj balzam pomaže ljudima – ključni sastojak karite buter nabavlja se iz Burkine Faso u okviru programa solidarnosti s dobavljačima, od kojeg koristi ima 26.000 žena i najveći je takav program u okviru L’Oreal grupe.
Lipikar linija je podjednako dobra za planetu jer su od 2020. godine sve boce napravljene stopostotno od reciklirane plastike3. Izborom ovakve ambalaže već ste pokazali razvijenu ekološku svest, a La Roche-Posay vam omogućava da odete i korak dalje. Svoju staru ambalažu ulja za tuširanje i kupanje LIPIKAR HUILE LAVANTE AP+ sačuvajte i dopunite sadržajem iz eko refill pakovanja, za koje je upotrebljeno 77 odsto manje plastike. Isto možete učiniti i sa bocom Lipikar Syndet AP+ , nežne formule za pranje tela, koja takođe dolazi u refill pakovanju.
POSEBNA PONUDA U APOTEKAMA!

• UU apotekama potražite posebnu promociju do isteka zaliha – uz kupovinu Lipikar Syndet AP+ u standardnom pakovanju od 400ml, ostvarujete popust od 50 odsto na Lipikar Syndet AP+ u re-fill pakovanju.
• NNa isti način uz kupovinu regularnog pakovanja LIPKAR HUILE LAVANTE AP+ od 400ml, ostvarujete popust od 50 odsto na LIPIKAR HUILE LAVANT
AP+ u refill ambalaži za ponovno punjenje.
Zato ako pri izboru kozmetike dosledno izaberete proizvode koji zadovoljavaju potrebe vaše kože, povedite računa i o onima koji ne prijaju planeti. Ne zaboravite da izborom kozmetičkih proizvoda možete uticati na zdraviju okolinu, a to je ono što u konačnom zbiru utiče na život svih nas.
Sve informacije o proizvodima La Roche-Posay potražite na la roche-posay.rs.
Lipikar Baume AP+M 400ml preporučena informativna cena: 2.765,53 RSD
Lipikar Syndet AP+ 400ml preporučena informativna cena: 2.139,89 RSD
Lipikar Huile AP+ 400ml preporučena informativna cena: 1.897,32 RSD

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SISTERS CODE ATELIER
Klasičan stil koji ne izlazi iz mode
REVOLUCIONARNI SERUM

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Newsletter

No spam, notifications only about new articles, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Jadran Malkovich glumac u fokusu!

FM42 magazin je porazgovarao sa jednim od najtraženijih glumaca u Srbiji, otkrio nam je koju ulogu priželjkuje, na koji način je bira i kakvi su

SENIDAH x FASHION&FRIENDS: MAGIČNA NOĆ ZA PAMĆENJE

SENIDAH x FASHION&FRIENDS: MAGIČNA NOĆ ZA PAMĆENJE Stil, glamur, atmosfera ispunjena emocijama i veličanstveni nastup balkanske muzičke zvezde Senidah obeležili su jučerašnji ekskluzivni Fashion&Friends događaj. Veče