HELLENIC PETROLEUM postaje HELLENiQ ENERGY

Matična kompanija EKO Serbia rebrendira se u cilju posvećivanja održivoj budućnosti

HELLENIC PETROLEUM, jedna od najvećih energetskih kompanija u Jugoistočnoj Evropi, s ponosom je predstavila javnosti svoj novi naziv, HELLENiQ ENERGY, u sklopu nove poslovne strategije kompanije, orijentisane ka održivosti. Iste večeri je s njom povezana kompanija, EKO Serbia, proslavilo 20 godina uspešnog poslovanja u zemlji.

Veličanstveni događaj posvećen rebrendiranju održan je pred brojnim predstavnicima Vlade Srbije, diplomatskim korom, poslovnim partnerima, zaposlenima u kompaniji EKO Serbia i medijima dana 16. novembra. Na događaju su predstavljene započete strateške promene, usklađene sa vizuelnim identitetom i nazivom kompanije, HELLENiQ ENERGY.

Rebrendiranjem kompanije HELLENiQ ENERGY obeležen je kraj opsežnog procesa poslovne transformacije, što predstavlja prvu fazu ambicioznog strateškog plana Grupe pod nazivom „Vizija 2025”. Kompanija će se usredsređivati na održivi razvoj i ulagati pozamašna sredstva u korišćenje obnovljivih izvora i zelene energije, kao i u digitalizaciju i modernizaciju rafinerija. Cilj kompanije HELLENiQ ENERGY jeste da smanji svoj ekološki otisak i savlada izazove koje nose klimatske promene.Tom prilikom, Grupa je takođe predstavila i novi logo, čiji pažljivo dizajnirani detalji odslikavaju deo identiteta kompanije HELLENIQ ENERGY i njene glavne vrednosti – prelazak na čistu energiju i kontinuirani napredak. Logo je i dalje čvrsto povezan sa istorijom kompanije, s tim da su dobro poznate pruge pokrenute, te sada čine talas energije, dok zvezda vodilja predstavlja iskru inteligencije i vodeći element. Izgled novog brenda kompanije HELLENIQ ENERGY karakterističan je i po jarkim i intenzivnim bojama, gde dominantna morskoplava boja brenda odražava grčke korene Grupe.

Izvršni director Grupe HELLENiQ Energy Andreas Shiamishis

Izvršni direktor kompanije HELLENiQ ENERGY Andreas Siamisis obratio se javnosti sledećim rečima:
„Naša kompanija je oduvek težila ka inovativnom duhu podstaknutim razvojem, koji vodi ka svetskom uspehu. Večeras sam imao čast da predstavim ovaj istorijski trenutak za kompaniju Hellenic Petroleum – otkrivanje novog korporativnog identiteta i ponosno predstavljanje poslovne vizije i korporativne strategije, koje će doneti ključne poslovne promene na svetskom i regionalnom nivou.
Zato menjamo osnovu naše strategije „Vizija 2025“. Iskoristićemo sve svoje resurse kako bismo stvorili bolju ekološku i društvenu sredinu HELLENiQ ENERGY.će smanjivati ekološki otisak kako bi se izborila sa klimatskim promenama. Do 2030. godine, smanjićemo emisije ugljenika za 50%. Da bismo prešli na preko potrebnu čistu energiju, koristimo inovativnost, nove tehnologije i napredna znanja i veštine. To je tek početak.”
Generalni direktor kompanije EKO Serbia Aris Karusos poželeo je dobrodošlicu zvanicama i medijima:
„Ovo je novo doba za kompaniju HELLENiQ ENERGY., ali i za našu zemlju, koje odlikuju ekološke inicijative, moderna energetska rešenja i smanjenje ekološkog otiska. Nove poslovne vizije naše kompanije u saradnji sa lokalnim institucijama postaće sinonim obnovljivih izvora energije i zaštite životne sredine u Srbiji i regionu.

Generalni direktor EKO Serbia, Aris Karousos i Izvršni direktor Grupe HELLENiQ Energy Andreas Shiamishis

Večeras slavimo i 20-ogodišnjicu poslovanja kompanije EKO Serbia. Ponosni smo na dug put koji nam je pomogao da izgradimo veze poverenja sa našim potrošačima i kupcima, investirajuči više od 100 miliona evra u Srbiju. Sa više od 700 zaposlenih i mrežom od 56 benzinskih stanica, pružajući sjajan kvalitet proizvoda i usluga, EKO Serbia će nastaviti ovim putem, stavljajući potrošače, lokalnu zajednicu i životnu sredinu u središte svog poslovanja i narednih 20 godina.“
O kompaniji EKO Srbija
Kompanija EKO Srbija a.d. je član poslovne grupe HELLENiQ ENERGY, energetskog lidera u Grčkoj i regionu jugoistočne Evrope, koji ulaže ne samo u rafinerije već i u električnu energiju, obnovljive izvore energije, prirodni gas i naftu i istraživanje gasa. Od svog osnivanja 2002. godine, kompanija je u Srbiju uložila više od 100 miliona evra, poslujući kroz mrežu od 56 benzinskih stanica pod brendom EKO, što je nesumnjivo sinonim za pouzdanost, kvalitet i vrhunsku uslugu.
Osnovni ciljevi grupacije predstavljaju dostizanje liderske pozicije inovativnog međunarodnog lidera u oblasti energetskog poslovanja, kao i da bude prvi izbor kupaca ponudom vrhunskih proizvoda i usluga, bezbednih uslova rada, poštovanja životne sredine i svojih kupaca, uz obezbeđivanje društvenog doprinosa zajednici.

O kompaniji HELLENiQ ENERGY
HELLENiQ ENERGY, ranije poznata pod nazivom HELLENIC PETROLEUM, vodeća je integrisana energetska grupacija u Jugoistočnoj Evropi, osnovana 1998. godine. Posluje u celom energetskom lancu vrednosti u 6 zemalja.
HELLENiQ ENERGY rado prihvata inovacije i preuzima inicijativu u transformaciji na svim tržištima. Cilj kompanije je da postane vertikalni dobavljač energetskih rešenja sa niskim nivoom emisija ugljenika i unapredi svoje procese kako bi smanjila ugljenični otisak za 50% do 2030. godine, pri čemu je krajnji cilj nulta stopa emisija do 2050. godine.
HELLENIQ ENERGY se aktivno bavi proizvodnjom, snabdevanjem i trgovanjem svim vrstama energije, sa sve većim fokusom na čistu energiju i obnovljive izvore energije. Kompanija je aktivna duž celog vrednosnog lanca nafte i gasa, pa se bavi preradom, snabdevanjem i trgovanjem naftom i petrohemijskim proizvodima, istraživanjem i proizvodnjom ugljovodonika i plasiranjem goriva, dok na polju obnovljive energije beleži brz rast. Zahvaljujući zajedničkim poduhvatima i učešćima, HELLENIQ ENERGY je prilično prisutna na polju proizvodnje energije i snabdevanja i trgovanja prirodnim gasom i električnom energijom.

U poslovanju kompanije HELLENIQ ENERGY na prvom mestu su ljudi, pa stoga ona promoviše dugoročnu dostupnost održive energije svima. Kao značajni investitor, poslodavac i aktivan član društva, kompanija ima važan socioekonomski uticaj na zemlje u kojima posluje i nastoji da bude društveno odgovorna.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Fashionmag42 intervju: Vanja Juranić

Fashionmag42 magazin je imao priliku porazgovarati sa rediteljkom Vanjom Juranić koja je privukla veliku pažnju sa filmom ‘Samo kad se smijem’ . Otkrila nam je

Nova Superhero kolekcija slavi ljubav!

Prava ljubav se lako nosi uz novu Superhero kolekciju! Mastercard i NURDOR predstavljaju četvrtu Superhero kolekciju inspirisanu ljubavlju koju potpisuje muzičar Kendi, a sav prihod