Search
Close this search box.

Fashionmag42 vam predstavlja brend Ana van der Wolf

FM42: Kada ste odlučili da se bavite modnim dizajnom?
Moja ljubav prema modi bila je oduvek istaknuta još dok sam se kao mala igrala barbikama, te sam od preostalih materijala moje bake i mame, koje su i same bile krojačice, uvijala lutke i pravila razne kreacije. Najsrećnija sam bila kada sam na poklon dobijala knjige sa papirnim lutkama za oblačenje. Tu sam počela da razvijam svoju kreativnost i da zanimam za modu. Medjutim, tata je insistirao da upišem školu za informatički smer tako da su moji snovi i želje na neki način krenuli u drugom smeru.
Zatim sam upisala i završila žurnalistiku u inostranstvu, medjutim, nisam bila sasvim srećna i zadovoljna.

Posle izvesnog vremena sam upisala modu i dizajn na Bečkom koledzu i uspešno završila diplomskim radom na temu ,,3D štampana moda i održivost-prigovor ili saglasnost”. U medjuvremenu sam bila stilista za razne dogadjaje koji su se dešavali na Austrijskoj sceni kao što su humanitarne organizacije raznih udruženja, modni i muzički dogadjaji… Nakon završenih studija sam iznajmila prostor u Schnitt Bogen-u, kreativnom ateljeu za modne dizajnere gde nas ukupno ima šestoro i odatle počinje moja priča koja traje i dan danas.

FM42: Šta vas inspiriše u procesu izrade kolekcije?
Inače, prvo moram da ugledam tkaninu da bih znala šta mogu da napravim. Posmatrajući njen sastav, boju, kao i osećaj pri dodiru, ja na taj način ,,razgovaram” sa materijalom i ideje dolaze same.  Inspiracija je svuda oko nas: u prirodi, u teatru, raznim gradjevinama, slikama i ostalim umetničkim delima… nekada su mi vreme, muzika pa čak i parfem inspiracija jer tada izvizualiziram sebe u nekoj prefinjenoj odevnoj kombinaciji i zanesem se kao da moram nesto krojiti za Audrey Hepburn, jer je upravo ona moja muza. Obožavam stare, crno-bele filmove, sklona sam maštarenju i živim u nekom svom romantičnom svetu.

FM42: Koje materijale najviše koristite?
Najviše volim prirodne materijale kao što su svila i kašmir. Moja završna kolekcija na koledzu je bila odradjena upravo od tih materijala, medjutim svesna sam da time naružavam neki balans u prirodi jer sam vegan i volim životinje a poznato je na koji način se dobijaju i preradjuju upravo te najfinije tkanine. Svaki komad odeće koji kreiram je izradjen sa puno pažnje i ljubavi tako da želim da svu tu energiju koju krojući ulažem prenesem i na svoje kupce – da osete ljubav, toplinu, radost i samouverenost noseći moje odevne kombinacije ma od kog materijala one bile izradjene.

FM42: Kome su namenjeni vaši modeli i gde možemo da saznamo više o brendu?
Pošto se sve više dizajnera osvešćuje o otpadu koji potiče od Fast Fashion-a i lanaca radnji koji svake dve nedelje izbacuje novu kolekciju, trudim se da moje kreacije budu večne i za sve prilike, da bi jednog dana postale vintage moda. Na zapadu se veoma cene upravo komadi iz proslog veka ( iz 60-, 70-, 80-, 90-tih godina ) te se i ja trudim da svaki moj odevni komad ima svoju priču, nebitno da li to nose žene, mlade devojke, transrodne osobe…želim da svako ko nosi moje kreacije odiše atrakcijom, harizmom i samopouzdanjem. Inače su moji modeli dostupni u mom ateljeu u Beču a od skoro i u  Beogradu, tačnije u delta City-ju, butiku Designers Place koji je ,,mladja sestra” Open Concept Store butika.

FM42:Kakvi su vam dalji planovi?
Što se tiče daljih planova, nisam osoba koj živi u prošlosti niti budućnosti  te ne volim da planiram na duge staze. Živim za i u trenutku i tu volim da maštarim, te se upravo tada spontano otvaraju nove mogućnosti. Trenutno zamišljam sebe na modnoj reviji u Tokiju jer su Japanci po meni najbolji dizajneri i najbolje obučeni ljudi i uvek korak ispred svih sa tim svojim minimlalističnim stilom

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts