FashionMag42 intervju Stefan Sokolovski

FM42: Kada ste shvatili da želite da se bavite modnom fotografijom?
Moja prva ljubav i upoznavanje sa fotografijom, desila se kada sam imao 15 godina i mislim da mi je trebalo negde oko tri do četiri godina da se oformim da znam da želim da se bavim modnom fotografijom. Prvi pravac je bio umetnička I street fotografija a nakon toga sam dosta puno radio portretnu fotografiju koju naravno radim i dan danas.

Stefan Sokolovski

FM42: Koliko je važna komunikacija izmedju modela i fotografa na setu?
Jako važna i jako bitna al bih ja dodao da je energija nesto što je ključno i krucijalno. Komunikacija kao takva treba da bude jasna i direktna i ja kao fotograf sam uvek lider i narrator za sve aktivnosti na setu i sa celim timom. Uvek dajem instrukcije kako treba da se pozira i šta tačno treba da se uradi. Al sve to bi palo u vodu ukoliko energija nije dobra odnosno fotograf I model nisu na istoj talasnoj dužini. Ali kad su sa obe strane ljudi koji vole svoj posao i ovu industriju onda se dešava magija.


FM42: Najzanimljivije mesto na kome ste imali priliku da slikate modni editorial je?
Najnovije meni interesantno mesto na kom sam radio editorijal je Disneyland u Parizu.Uglavnom sam slikao po evropskim trgovima i bulevarima pa sve do starih napustenh fabrika i podruma pa do najboljih regionalnih hotela sa pet zvezdica.

FM42: Imali ste priliku da sarađujujete sa mnogim zanimljivim ličnostima. Na koju saradnju ste najviše ponosni?
Kod nas u Makedoniji sam radio skoro sa svim sa kim sam želeo od javnih ličnostima dok sa vaše strane u Srbiji ima još nekoliko sa kojim bi voleo da saradjujem. I uvek moja publika reaguje  više kad vidi ličnosti sa vaše estrade. Najveće reakcije ove godine sam dobio za Anastasiju Raznatović i reality zvezdu Ivu Grgurić.

FM42: Gde možemo da saznamo više o vašem radu i koji su vam dalji planovi? 
Moj poslovni Instagram profil je: www.instagram.com/sokolovski_stefan i moj fan page na facebook-u www.facebook.com/SokolovskiStefan . A nedavno sam uradio i svoj novi website www.badstef.com na kome  možete videti neku short verziju mog 10 godišnjeg rada kao fotografa. Tako da na tim platformama sam najaktivniji i tamo kome se dopada može pratiti moj rad.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

On Key

Related Posts