FashionMag42 intervju – Stefan Sokolovski

FM42: Kada ste shvatili da želite da se bavite modnom fotografijom?
Moja prva ljubav i upoznavanje sa fotografijom, desila se kada sam imao 15. godina i mislim da mi je trebalo negde oko tri do četiri godine da se oformim da shvatim da želim, da se bavim modnom fotografijom. Prvi pravac je bio umetnička I street fotografija, a nakon toga sam puno radio portretnu fotografiju koju naravno radim i dan danas.
Stefan Sokolovski
FM42: Koliko je važna komunikacija izmedju modela i fotografa na setu?
Jako važna i jako bitna, ali bih ja dodao da je energija nešto što je ključno i krucijalno. Komunikacija kao takva treba da bude jasna i direktna i ja kao fotograf sam uvek lider i narator za sve aktivnosti na setu i sa celim timom. Uvek dajem instrukcije kako treba da se pozira i šta tačno treba da se uradi. Sve bi to palo u vodu ukoliko energija nije dobra odnosno ako fotograf I model nisu na istoj talasnoj dužini. Ali kad su sa obe strane ljudi koji vole svoj posao i ovu industriju onda se dešava magija.
FM42: Najzanimljivije mesto na kome ste imali priliku da slikate modni editorial je?
Najnovije meni interesantno mesto na kom sam radio editorijal je Disneyland u Parizu.Uglavnom sam slikao po evropskim trgovima i bulevarima pa sve do starih napuštenih fabrika i podruma pa do najboljih regionalnih hotela sa pet zvezdica.
FM42: Imali ste priliku da sarađujujete sa mnogim zanimljivim ličnostima. Na koju saradnju ste najviše ponosni?
Kod nas u Makedoniji sam radio skoro sa svima sa kojima sam poželeo od javnih ličnosti, dok  u Srbiji kod vas ima još nekoliko sa kojima bih voleo da saradjujem. I uvek moja publika reaguje više i jaiče kad vidi ličnosti sa vaše estrade. Najveće reakcije ove godine sam dobio sam za Anastasiju Raznatović i reality zvezdu – Ivu Grgurić.

FM42: Gde možemo da saznamo više o vašem radu i koji su vam dalji planovi? 
Moj poslovni Instagram profil je: www.instagram.com/sokolovski_stefan i moj fan page na facebook-u www.facebook.com/SokolovskiStefan. A nedavno sam uradio i svoj novi website www.badstef.com na kojem možete videti neku kratku verziju mog desetogodišnjeg rada kao fotografa. Tako da na tim platformama sam najaktivniji i tamo kome se dopada moj rad može me pratiti.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Fashionmag42 intervju: Vanja Juranić

Fashionmag42 magazin je imao priliku porazgovarati sa rediteljkom Vanjom Juranić koja je privukla veliku pažnju sa filmom ‘Samo kad se smijem’ . Otkrila nam je

Nova Superhero kolekcija slavi ljubav!

Prava ljubav se lako nosi uz novu Superhero kolekciju! Mastercard i NURDOR predstavljaju četvrtu Superhero kolekciju inspirisanu ljubavlju koju potpisuje muzičar Kendi, a sav prihod