Search
Close this search box.

FashionMag42 intervju – Stefan Sokolovski

FM42: Kada ste shvatili da želite da se bavite modnom fotografijom?
Moja prva ljubav i upoznavanje sa fotografijom, desila se kada sam imao 15. godina i mislim da mi je trebalo negde oko tri do četiri godine da se oformim da shvatim da želim, da se bavim modnom fotografijom. Prvi pravac je bio umetnička I street fotografija, a nakon toga sam puno radio portretnu fotografiju koju naravno radim i dan danas.
Stefan Sokolovski
FM42: Koliko je važna komunikacija izmedju modela i fotografa na setu?
Jako važna i jako bitna, ali bih ja dodao da je energija nešto što je ključno i krucijalno. Komunikacija kao takva treba da bude jasna i direktna i ja kao fotograf sam uvek lider i narator za sve aktivnosti na setu i sa celim timom. Uvek dajem instrukcije kako treba da se pozira i šta tačno treba da se uradi. Sve bi to palo u vodu ukoliko energija nije dobra odnosno ako fotograf I model nisu na istoj talasnoj dužini. Ali kad su sa obe strane ljudi koji vole svoj posao i ovu industriju onda se dešava magija.
FM42: Najzanimljivije mesto na kome ste imali priliku da slikate modni editorial je?
Najnovije meni interesantno mesto na kom sam radio editorijal je Disneyland u Parizu.Uglavnom sam slikao po evropskim trgovima i bulevarima pa sve do starih napuštenih fabrika i podruma pa do najboljih regionalnih hotela sa pet zvezdica.
FM42: Imali ste priliku da sarađujujete sa mnogim zanimljivim ličnostima. Na koju saradnju ste najviše ponosni?
Kod nas u Makedoniji sam radio skoro sa svima sa kojima sam poželeo od javnih ličnosti, dok  u Srbiji kod vas ima još nekoliko sa kojima bih voleo da saradjujem. I uvek moja publika reaguje više i jaiče kad vidi ličnosti sa vaše estrade. Najveće reakcije ove godine sam dobio sam za Anastasiju Raznatović i reality zvezdu – Ivu Grgurić.

FM42: Gde možemo da saznamo više o vašem radu i koji su vam dalji planovi? 
Moj poslovni Instagram profil je: www.instagram.com/sokolovski_stefan i moj fan page na facebook-u www.facebook.com/SokolovskiStefan. A nedavno sam uradio i svoj novi website www.badstef.com na kojem možete videti neku kratku verziju mog desetogodišnjeg rada kao fotografa. Tako da na tim platformama sam najaktivniji i tamo kome se dopada moj rad može me pratiti.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts