Fashionmag42 intervju: Sanja Drakulić


FM42: Sanja, nedavno si bila gošća Japansko-srpskog festivala filma. Kakve utiske si ponela iz Beograda?
Ovo mi je bila druga godina posjeta festivalu i moram reći da mi je to postao jedan od nezaobilaznih filmskih festivala. Svaki put upoznam jako zanimljive ljude, ljude koji nisu iz Europe, Japance i mnoge druge goste koji su internacionalni filmski djelatnici. Mislim da je Festival ove godine dosegnuo svoj vrhunac u ovom 10-tom izdanju i da je zbilja nadmašio sve prethodne godine.

Sanja Drakulić sa direktoricom JSFF-a – Jovanom Stević ph: Baberya.media

Želimo da ostane tako uspješan i dalje i da nade prostora uvijek i za mene u njemu. Filmovi koje pogledam inspiriraju me mjesecima nakon toga, kao i bogati popratni umjetnički program, likovni, plesni, glazbeni…zbilja bude posebno. Tome svemu moram zahvaliti mojoj prijateljici, i direktorici festivala Jovani Stević koja svojom dugogodišnjom upornošću, trudom i radom te brojim kontaktima koje ostvaruje diljem svijeta uspjeva raditi tako hvale vrijedan festival.

FM42: Da li možeš da nam kažeš nešto više o tvojoj organizaciji Duart?
Duart je ime moje tvrtke koju sam osnovala 2013.g. s ciljem da se pruže usluge kulturnog managementa. U početku nisam znala kako to definirati, no ubrzo je nastao projekt Duart platforme kojoj je za cilj pružiti digitalnu bazu podataka filmskih djelatnika, zatim pretraživanje istih po brojnim parametrima, te na kraju i oglašavanje poslova u industriji. To je zbilja platforma u punom značenju riječi koja brine o promociji i vidljivosti svojih članova, rastu i edukaciji s internacionalnim predavačima, eventima i povezivanju filmskih djelatnika, izvještavanju sa filmskih festivala i još mnogo toga. Duart je u potpunosti moj projekt kojeg dan danas nakon toliko godina radim sa strašću i strpljenjem, puno ulaganja i puno truda. Naučio me o tehnologiji, o poslovanju, o internacionalizaciji poslovanja, o filmskoj industriji, i zbilja je kompleksan. Nekada mislim da je veći od mene i voljela bih mu prižiti još puno godina uspješnog rasta i razvoja. Nadam se da ću biti na razini zadatka, energije i moći.

FM: Na čemu trenutno radiš?
Trenutno radim na novom filmu kao casting direktor, to je moje primarno zanimanje zadnjih 5 godina. Predivan djeciji SF film koji tematizira baš ono što me u zadnje vrijeme najviše i fascinira – vrijeme i žurba za vremenom i životom. Susrela sam se s životom u malom gradu nedavno, i moram reči da je jednostavnije, lakše čak i fokusiraniji, ali neznam još ni sama, dal bi me to i dal će me to ispunjavati u potpunosti. Navikla sam i volim velike gradove, njihovu užurbanost i vrelu energiju grada. Nekada mi je i Zagreb mali i dosadan, voljela bih puno putovati i živjeti cak i u nekom drugom europskom gradu. No da se vratim na pitanje, castam djecu trenutno tako da sam vidjela veliki potencjal među mladima i voljela bi im pružiti jednog dana razvoj svojih punih umjetničkih potencijala. Mislim da Hrvatska generalno jako malo i jako slabo radi na tome.

FM42: Bliži nam se kraj godine, šta je obeležilo tvoju?
Jao, moju je konačno obilježila ljubav!! Imam dečka i presretna sam. S poslovne strane, postala sam član Europske filmske akademije i jako sam ponosna na to. Također ove godine u 9 mjesecu po prvi puta organizirala sam jedan filmski festival, 35mm Vis Film Festival tako da je i to bilo uzbudljivo.

FM42: Poruka za čitaoce Fashionmag42 magazina…
Budite dragi, nježni, puni ljubavi i razumijevanja prema drugima, ali i prema sebi. Poklonite nekome zagrljaj i poljubac, ne mora sve biti materijalno. Napravite plan za sljedeću godinu i zapišite svoje želje jer na taj način se želje i ostvaruju. Želim  sretan Božić onima koji slave, a svima želim uspješnu Novu Godinu i puno zdravlja, smijeha i sreće! Veliki zagrljaj i hvala Bojani i Vladani!

Ph: Privatna arhiva Sanja Drakulić

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts