Fashionmag42 intervju: Dejan Jelača

FM42: Za početak Dejane kako si?
Iskreno odlično, I dalje se radujem životu i mojoj misiji na ovoj planeti. Zdrav sam, to mi je uvek bilo važno. Sa godinama posebno.Mnogo lepih i ne tako lepih stvari u ovoj  godini. Ali izašao sam iz svega jači , mudriji i spremniji za nove izazove. Ja sam neko ko nikad ne odustaje.

FM42: Po čemu ćeš pamtiti 2023 godinu?
Jedva https://sashasimovic.com/pismo-dragom-muskarcu/ekam da se završi ova godina, moram da budem iskren. Moje udruženje glumaca Sag/Aftra je bilo u štrajku skoro pet meseci. Tako da sam proveo skoro pola godine na protestima, na ulicama Njujorka. I na kraju smo uspeli, dobili smo sve što smo tražili. Bilo je napeto, ali pobeda je naša. Ogromno iskustvo. Da mi je neko rekao da ću u Americi  jednog dana da se borim za svoja prava, ne bih mu verovao. Ali život definitivno piše romane. Bilo je i lepih uloga, putovanja, upoznao sam neki divne ljude, sklopio poznanstva za ceo život. Imam utisak da je ova godina bila priprema za ono što me očekuje u 2024. godini. U planu je mnogo lepih stvari.

FM42: Na čemu trenutno radiš?
Vratili smo se na posao pre dva meseca. Uveliko su mi počele probe za film koji počinjem da snimam odmah posle Bozića. Tačnije 8. Januara. Uzbudljiv scenario, akcija/ triler, reditelj ima odličnu viziju, sjajna glumačka ekipa . Ja ponovo igram negativca, haha. Ne kapiram kako i zašto me kasting direktori vide u takvim karakterima. Ali ne bunim se, volim da igram sve što je potuno drugačije od mene. Jos veći izazov i inspiracija. Želja da osetim drugačiji život i mislim drugom glavom. Bad guy, igram korupiranog pandura. U svakom slučaju radujem se početku snimanja. Čim to završim dolazim u Srbiju. Pripremam  12. sezonu moje autorske emisije “30 minuta”. Obećavam veliko iznenadjenje.

 

FM42: Kakav je New York ovih dana ?
New York je meni uvek lep. Sada posebno. Uvek govorim ljudima da posete ovaj grad za vreme Bozićnih i novogodišnjih praznika. Izgleda magično. Dekoracija, boje, sve sija. New York je grad koji me inspiriše, daje mi snagu, motivaciju, gura me da idem dalje, da budem još bolji, da ostvarim sve što zamislim. Jedan od mojih snova koji sam ostvario, da živim u gradu koji obožavam . I tako 21. godina i dalje mi nikad nije dosadan.

 

FM42: Kada se vratiš na same početke da li bi nešto drugačije uradio od tvog preseljenja u New York?
Veruj mi , ama bas ništa. Sve bih isto uradio. Samo bih još ranije došao ovde. Nikada se nisam pokajao. Verovao sam da mogu da uspem, da mogu da krenem od nule, da mogu da imam oko sebe divne i iskrene prijatelje, da mogu da se bavim svojim poslom i da lepo živim od toga. I na kraju uspeo sam da napravim most izmedju Srbije i Amerike , odnosno Beograda i Njujorka . Često dolazim zbog  porodice i posla. Moju Srbiju i korene ne zaboravljam. Dobiti nagradu za najboljeg glumca u Americi, a da ste pri tom stranac, nije mala stvar. To je, značajna potvrda moje odluke i da ono što radim vredi i nema granica. Zanimljivo je da sam u nagrađenom filmu „Blossoms of Faith” prvi put igrao Amerikanca.

 

FM42: Da li priželjkuješ neku posebnu ulogu i koja bi to bila?
Dobio sam tri scenarija za mesec dana. Jedna uloga me je kupila na prvo citanje. Nikad tako nešto nisam igrao, verovatno zbog toga. Volim izazove. Probudi kod mene nešto što veoma teško može da se prepriča. Ne mogu mnogo da otkrivam.U pitanju je čovek koji ima tri  različite ličnosti u sebi. Poremećaj višestruke ličnosti ~ jedno telo, više duša. Jedan od najtežih poremećaja koji se može sresti u psihološkoj praksi jeste disocijativni poremećaj ličnosti. Ova tema mi je zanimljiva. Inače sam igrao razne karaktere. Od Koriolana do prosjaka.

 

FM42: Kada si u Srbiji koje je tvoje omiljeno mesto ?
Volim moj Vračar, volim Dorćol, moju Jagodinu. Ovo je baš teško pitanje, ima puno mesta koje baš gotivim. Ja sam od onih kome je važno sa kim su a ne gde su. Mada volim dobre kafane, gurman sam. I naravno dobra muzika. Sve na Zemunskom keju.

 

FM42: Poruka za čitaoce Fashionmag42 magazina.
Budite svoji, živite punim plućima. Gledajte svoje dvorište, budite iskreni, otvoreni, hrabri, kreativni, tolerantni. Želim da vam 2024 donese mnogo ljubavi, blagostanja, sreće i ono što nam je svima preko potrebno a to je mir.  Želim da prestane stradanje nevinih i nedužnih ljudi širom planete. Verujem da bolji dani dolaze. Ja sam večiti optimista.

Fotografije: Privatna arhiva D.J

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts