Eucerin®dermatološka nega i zaštita od sunca ŠTITI VAŠU KOŽU, ČUVA NAŠU PLANETU

art, music, fashion, lifestyle, beauty, events

Mnogi od nas oklevaju da upotrebljavaju preparate za zaštitu od sunca zato što im smeta lepljiv i vidljiv trag koji nakon toga ostaje na koži. Istovremeno, mnoge od nas brinu njihovi štetni uticaji na životnu sredinu. Ali, sada možete da zaboravite na ove brige. Novi Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, obezbediće vašoj koži efikasnu zaštitu bez lepljivog traga. Takođe, zahvaljujući radu tima naučnika i saradnika brenda Eucerin®, negativni uticaji Eucerin®preparata za zaštitu od sunca na životnu sredinu, svedeni su na minimum.

U SKLADU SA HAVAJSKIM ZAKONOM I 100% BEZ NAJLONA

Upotreba preparata za zaštitu od sunca neophodna je da bi se zaštitilo zdravlje naše kože i organizma. Ali, tokom boravka u reci, moru ili okeanu, kao i tokom tuširanja, neizbežno, deo njihovog sadržaja ostaje u vodi. Čak i ako su vodootporni.
Zbog toga se veoma često postavlja pitanje efekata formulacija preparata za zaštitu od sunca na okolinu, pre svega održivost mora i okeana. U fokusu rasprava i naučnih istraživanja na tu temu, najčešće se nalaze pitanja uticaja UV filtera, posebno oksibenzona i oktinoksata, na opstanak koralnih grebena. Pored toga, govori se i o štetnim uticajima određenih vrsta mikroplastike, koje sadrže mnogi preparati za negu i zaštitu od sunca, na život u morima i okeanima.


U saradnji sa naučnicima širom sveta, Eucerin® istraživački tim ovim pitanjima bavi se dugi niz godina. Značajni rezultati u tom smislu već su postignuti. Preparati iz Eucerin® linije za zaštitu od sunca već zadovoljavaju standarde minimalizovanja negativnog uticaja na okruženje, bez kompromisa u pogledu visoke efikasnosti zaštite od sunca.

Formulacije Eucerin® preparata za zaštitu od sunca koriste optimalnu kombinaciju organskih UV filtera koji su u saglasnosti sa vrlo striktnim zakonskim standardima kozmetičke regulative Evropske unije i ne sadrže oksibenzon i oktinoksat filtere, koji su predmet rasprave u pogledu uticaja na opstanak korala u okeanima. Na taj način već su usklađene sa Havajskim zakonom kojim je ova američka država postali prva na svetu u kojoj je zabranjena distribucija i korišćenje krema za zaštitu od sunca koje sadrže ove UV filtere.
Pored toga, iz formulacija Eucerin® preparata za zaštitu od sunca isključen je i najlon, vrsta mikroplastike koja se veoma sporo razgrađuje u vodi i tako zagađuje mora i okeane, a koristi se u mnogim proizvodima za negu kako bi bili prijatniji za nanošenje. Eucerin® je još 2015.godine preduzeo inicijativu prestanka korišćenja ovog sastojka u svojim preparatima, a danas su svi Eucerin® preparati za zaštitu od sunca 100% bez najlona.


Osim o održivosti mora i okeana, Eucerin® posvećuje pažnju i drugim aspektima održivosti. Od jula ove godine svi Eucerin® proizvodi širom sveta koji izlaze iz fabrika neće sadržati štampana uputstava. Neophodne informacije nalaziće se na ambalaži preparata i biće dostupne na web sajtu. Na ovaj način biće sačuvano 47 tona papira i 103 tone drveta. U kombinaciji sa ukidanjem sekundarne kartonske ambalaže, do 2025. godine uštedeće se 190 tona papira godišnje.
Preduzimajući sve ove mere, kao brend sa tradicijom dugom više od 130 godina, Eucerin® je otišao korak dalje – pored toga što negom koju pružaju njegovi preparati menja na bolje život svojih korisnika, preuzima odgovornost i za bolji život na celoj planeti.

VIŠE OD UV ZAŠTITE BEZ LEPLJIVIH TRAGOVA NA KOŽI

Brinući o zaštiti životne sredine, bez kopromisa u pogledu visokefikasnosti svojih preparata, Eucerin® ne zaboravlja i jednu vrlo važnu stvar – da bi se redovno koristili i sačuvali našu kožu i zdravlje, preparati za zaštitu od sunca moraju biti prilagođeni individualnim potrebama i prijatni za upotrebu.
Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, u tom smislu maksimalno izlazi u susret svima koji žele da preparat za zaštitu od sunca nakon nanošenja ne ostavlja lepljiv trag, a pouzdano štiti. Inovativna Dry-Touch formulacija ovog preparata kombinuje pažljivo odabrane matirajuće pigmente. Zbog toga je, samo par trenutaka nakon nanošenja, vaša koža suva na dodir i baršunasta.
Formulacija ovog preparata, kao i svih preparata iz Eucerin® linije za zaštitu od sunca, zasnovana je na naprednoj spektralnoj tehnologija koja kombinuje fotostabilne UVA/UVB filtere širokog sprektra za visoku UV zaštitu i Likokalkon A, koji obezbeđuje antioksidativnu zaštitu. Zahvaljujući tome, Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30 i SPF 50+, pored UVA i UVB zaštite, pruža vašoj koži i zaštitu od vidljive svetlosti visoke energije (HEVIS).Ova činjenica veoma je važna s obzirom da, prema novijim naučnim saznanjima, tokom izlaganja suncu HEVIS svetlost pokreće oslobađanje slobodnih radikala u koži i uzrokuje oksidativni stres, a posledica ovog uticaja je prevremeno starenje kože i pojava hiperpigmentacija.

INFO PLUS:
Do kraja juna u bolje snabdevenim apotekama sve Eucerin® preparate za zaštitu od sunca možete nabaviti po specijalnim, 25% nižim cenama

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Trending

Related Posts

PUTEM ŠAMPIONA – OD STVARNOSTI DO FILMA

Novak Đoković Fondacija priredila zanimljivu prezentaciju programa Putem šampiona kroz specijalnu projekciju tematski srodnog filmskog hita „Kralj Ričard“ o jedinstvenom razvojnom putu čuvenih teniskih sestara