Search
Close this search box.

Dunja Jovanović, nova kuma u galeriji i umetničkoj rezidenciji Hestia!

Dunja Jovanović, nova kuma u galeriji i umetničkoj rezidenciji Hestia!

Uživo iz galerije na društvenim mrežama FFM platforme Dunja vodi kroz izložbu Klemona Bedela ”Blistavo poput kraja sveta” – u petak 17. februara u 19.00

Dora Longo Baija, brazilska umetnica, umetnica u rezidenciji Hestia, predstavlja svoj projekat

Galerija i umetnička rezidencija Hestia poziva posetioce u petak, 17. februara u 19 sati na dva objedinjena programa –„The Godfathers“ (Kumovi), koji donosi novo kumstvo – Dunja Jovanović, autorka podkasta i direktorka FFM platforme, kuma je aktuelne izložbe „Blistavo poput kraja sveta“, Klemona Bedela (Clement Bedel), koja će na jedinstven način voditi prisutne, ali i svoje pratioce kroz ovu izložbu – na FFM mrežama, uživo.

Drugi deo programa u petak, 17.februara je prezentacija brazilske umetnice Dore Longo Baije (Dora Longo Bahia) koja je Hestijina aktuelna umetnica u rezidenciji.

I slikarstvo Klemona Bedela i novonastali „work in progress“ radovi Dore Longo Baije vuku inspiraciju iz istraživanja jugoslovenske arhitekture i spomenika. Klemon Bedel kombinuje skulpturalno-arhitektonske elemente s organskim motivima istovremeno zagađene ali i otporne prirode. Dora Longo Baija istražuje preklapanja i različitosti između brazilskog i jugoslovenskog brutalizma.

Izložbu Klemona Bedela, koja je za proteklih mesec dana privukla veliki broj ljudi, možete posetiti sve do 26.februara.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti na ovom zanimljivom događaju – spoju ekologije, slikarstva, videa, fotografije i brazilske i jugoslovenske arhitekture. Dobro nam došli 17. februara u 19 sati, Topličin Venac 14, 4 sprat, stan 9.

O ciklusu vođenja „The Godfathers“ (Kumovi): U dogovoru s umetnicima, Hestia svakoj izložbi dodeljuje kuma ili kumu. Kumovi su viđeni kao duhovne podrške, osobe koje ne dolaze iz oblasti vizualnih umetnosti, već iz drugih profesionalnih sfera, te publici otvaraju nove perspektive na savremenu umetnost.

 Ffm Platforma se bavi kreiranjem multimedijalnih sadržaja u cilju edukacije i informisanja građana o raznim problemima sa kojima se susrećemo usled klimatskih promena.

Više informacija na:

Klemon Bedel, „Blistavo poput kraja sveta“:

https://hestiabelgrade.com/exhibitions/radiant-as-the-end-of-the-world/

Dora Longo Baija:

https://doralongobahia.org/fuga/

Dunja Jovanović:

www.ffmplatforma.com

@ffm_platforma i @third_girl

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts